Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Klussen

5 Tips voor een verbouwing


Heel veel mensen laten een verbouwing over aan een aannemer. Het kost natuurlijk veel meer, maar je bespaart daarmee ook heel veel tijd, arbeid en vooral stress. Vandaar dat aannemers het ook super druk hebben. Vind je het wel leuk om de verbouwing of een gedeelte van de verbouwing zelf te doen? Lees dan eerste de onderstaande tips!

1. Maak een plan

Als je iets in je hoofd hebt wat je wilt doen aan je huis, wil je het liefst direct aan de slag met de uitvoering. Tóch is het verstandig om eerst een plan van aanpak te maken. Wat wil je precies doen? Is het wel de juiste oplossing of zijn er ook alternatieven? Wat heb je ervoor nodig? Hoe lang zal je ermee bezig zijn? Door een goede plan van aanpak te maken bereid je jezelf goed voor op de klus, ongeacht of het om een kleine klus of een grote klus gaat. Je voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan.

2. Budget

Budget is een heel belangrijk onderdeel van een verbouwing. De hogere kosten van een aannemer is meestal dé reden dat je ervoor kiest om het zelf te doen. Maar dan moet je er ook voor zorgen dat de kosten van het zelf doen niet hoger worden dan de kosten van een aannemer. Bepaal daarom van tevoren wat voor budget je ervoor over hebt en probeer aan dat budget te houden.

3. Materiaal

Als het gaat om de uitvoering van de verbouwing, dan is materiaal super belangrijk. Zorg ervoor dat je de juiste materialen in huis hebt. Van materiaal zoals hout en verf tot gereedschap en werkkleding. Zonder de juiste materialen is het niet mogelijk.

4. Weet wat je kan en wat niet

Niemand kent jezelf beter dan dat jij jezelf kent. Je weet dus als geen ander wat je wel kan en wat je niet kan. Begin niet aan met verbouwen als je zelf geen vertrouwen hebt in de klus. Negen van de tien keer ben je meer kosten kwijt dan dat je het zou uit besteden. En uiteindelijk moet je tóch nog een aannemer bellen om het voor je te fixen.

5. Durf te vragen

Heb je vragen over iets? Op internet kan je tegenwoordig heel veel informatie vinden. Maar durf ook te vragen aan mensen om je heen. Dit kunnen kleine vragen zijn over de verbouwing, maar je zou ook kunnen denken aan het vragen om fysieke hulp.

Bron: Bowork.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.