Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Line drawing prints
Woonaccessoires Wooninspiratie

Line drawing prints


Posters en prints zijn al jaren erg populair als het gaat om muurdecoratie in huis. En ook binnen de posters en prints kan je bepaalde trends zien. Botanische prints zijn bijvoorbeeld al een lange periode helemaal hot. Een andere trend die we steeds vaker zien, zijn line drawing prints. Line drawing prints zijn minimalistische prints, die vaak met de hand getekend of geschilderd zijn. Het zijn vaak lijntekeningen die geinspireerd zijn door de mens. Denk aan het menselijk lichaam of een gezichtsuitdrukking. Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met drie super getalenteerde kunstenaressen, die bekend staan om hun mooie line drawing prints/tekeningen.

Line drawing prints

Mette Handberg

Mette handberg is een Deens, maar ze heeft zes jaar in Florence gewoond, twee jaar n New York en 1 ½ jaarin Paris, waar ze taal, cultuur en mode heeft gestuurd. In New York is ze afgestudeerd als modeontwerpster, en ze heeft dan ook een periode gewerkt voor een aantal grote modehuizen. Als modeontwerpster vond ze het altijd geweldig om te werken met kleuren, details en kwalitatief hoge materialen. Dit zie je dan ook terug in haar mooie lijntekeningen, die ze omschrijft als een mix van Scandinavisch en Zuid Europese passie.

Christiane Spangsberg

Christiane Spangsberg is een Deense kunstenares die streeft naar originaliteit en imperfectie. Haar tekeningen kenmerken zich met simpele lijnen en diepe portretten. Ze komt oorspronkelijk uit Vejle uit Jutland, waar ze in 1989 is geboren, maar op het moment woont en werkt ze in Osterbro in Kopenhagen. Tekenen is altijd een belangrijk deel van haar leven geweest, en ze werd al op zeer jonge leeftijd naar de tekenschool gestuurd. In 2010 vond ze enkele tekeningen van dieren gemaakt door Picasso, wat haar inspireerde om de one-line techniek te beoefenen. De motieven van Christiane Spangberg zijn altijd menselijk. ‘Er zijn zoveel gevoelens en gedachten verborgen in iemands gezichtsuitdrukking. Een portret is een momentopname waarin je iets van binnenuit verliest. Ik word geïnspireerd door mensen en probeer te begrijpen waarom we zijn, zoals we zijn. Ik denk dat deze zoektocht me helpt erachter te komen wie ik ben’, aldus Spangsberg.

Christophe Louis – Quibe

Christophe Louis, beter bekend als Quibe, is een Franse illustratrice uit Parijs. Bijna al haar illustraties zijn met de hand getekend uit één lijn. Naast gezichten en gezichtsuitdrukkingen, wordt ze vooral ook geïnspireerd door dieren. In haar portfolio vind je dan ook een aantal prachtige lijntekeningen met bijvoorbeeld de kop van een neushoorn, een olifant en een jaguar.

Line drawing prints

Line drawing prints

Line drawing prints

Line drawing prints

Line drawing prints

Line drawing prints

Line drawing prints

Line drawing prints

Line drawing prints

Line drawing prints

Line drawing prints

Bron: Hegeinfrance.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.