Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Inspirerende balkon metamorfose
Balkon inspiratie

Inspirerende balkon metamorfose


Er wordt vaak gezegd dat een tuin niet compleet is zonder groen. En eigenlijk geldt dat ook voor een balkon. Hoewel het iets lastgier is voor een balkon om heel veel groen toe te voegen, vanwege de vaak beperkte ruimte, is het tóch wel leuk om iets van groen te hebben. Mooie bloemen bijvoorbeeld of een leuke plant. Zelfs ik, zonder groene vingers, vind dat het een musthave is voor een balkon.

Inspirerende balkon metamorfose

Inspirerende balkon metamorfose

Studio Earthbox is een jong bedrijf uit India, die zich richt op groene oplossingen voor urban buitenruimtes. Met leuke, creatieve en functionele ideeën, veranderen zij saaie balkons tot de mooiste groene urban oases.

Groene urban oase

Dit balkon is een mooi project die Studio Earthbox heeft gerealiseerd. De before foto laat zien dat het balkon vóór de metamorfose super saai en totaal niet uitnodigend is. Met enkele vrij eenvoudige aanpassen is het een geweldige en volwaardige buitenruimte geworden, waar heel het gezin optimaal van kan genieten.

balkon-planten

Houten schuttingen, kunstgras en vlonders

Om ervoor te zorgen dat het balkon een intieme plek wordt, is er gekozen om aan de zijkanten hoge houten schuttingen te plaatsen. Op de vloer vind je een combinatie van kunstgras, houten vlonders en mooie witte natuurstenen aan de randen van het balkon. Deze onderdelen geven het balkon meteen al een veel prettigere sfeer.

houten-plantenbakken-balkon

vlonders-kunstgras-balkon

Planten en bloemen

Het kunstgras is natuurlijk niet het enige wat groen is. Naast het kunstgras vind je op het balkon ook een combinatie van leuke hangplanten, grote op maat gemaakte houten plantenbakken, planten aan de balkon reling, en een blauwe plantenrek.

Het lijkt veel, maar het zijn allemaal onderhoudsvriendelijke planten en bloemen.

glazen-schuifpui-balkon

Wil je ook houten schuttingen voor je balkon? Bekijk de schuttingen van HomingXL!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.