Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kunstgras op het balkon
Balkon inspiratie

Kunstgras op het balkon


Voor mensen die op een bovenhuis wonen is het balkon of dakterras min of meer hun tuin. Een minituintje soms maar toch, daar zit je als de zon zich eventjes laat zien en daar geniet je van de sterren in de stilte van de nacht. Ben jij zo iemand die het balkon echt als een stukje tuin ziet?

Kunstgras op het balkon

Waarom leg je er dan geen kunstgras voor balkon op? Kunstgras op het balkon staat heel sfeervol. Zeker wanneer je een kleur kiest die past bij je interieur. Neem eens een kijkje op Kunstgras-grastapijt.nl. Hier vind je een ruime keuze aan eerste klas kunstgrassen voor betaalbare prijzen. Want zeg nou zelf, het gevoel van zacht gras aan je voeten is toch veel fijner dan tegels?

d65d3cdca8f1284f8f724a1fed1d514a

686f6c3c3864c2d9485f05288afa5db3

Vastlijmen of los met drainagemat
Wanneer een betonvloer 100% goed naar de afvoer afloopt en ook niet nat blijft kan je ervoor kiezen je kunstgras voor balkon te verlijmen. Heb je tegelvoegen of leg je het grastapijt op een EPDM dakbedekking wordt geadviseerd er een drainagemat onder te leggen. Dit kan een spirelliedoek of geotextiel zijn. Voordelen van ondertapijt zijn:

 • de onderkant van het kunstgrastapijt slijt minder
 • in de zomer voelt de grasmat koeler aan
 • op een EPDM dakbedekking deze minder te verduren heeft.

Eenvoudig in onderhoud
We kennen het allemaal het probleem van een rubberen badmatje met van die zuignapjes aan de onderkant. Door het water wat onder de mat blijft hangen gaat het schimmelen. Heb je een vloertje waar het water niet echt lekker vanaf loopt is dat met een kunstgrastapijt niet anders. Een eerste voorwaarde voor kunstgras op je balkon is dat er geen water op het balkon kan blijven staan. Niet alleen bij regen maar ook als je het grastapijt eens een flinke schrobbeurt hebt gegeven. Kunstgras is namelijk heel eenvoudig te onderhouden. Af en toe even opborstelen en is het echt vuil geworden kan je het schoonmaken met een borstel en een sopje. Paar emmers schoon water er over om de zeepresten weg te spoelen en klaar.

9f743ad6f08a3d46cdc4d1643816a6cd

66b3585807b5bb6d715d3f35948f4130

Bron: Artificiallandscapes.co.uk | Kunstgras-grastapijt.nl | Fennelandfern.co.uk | Pottedstore.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

 • Reply
  Inspirerende balkon metamorfose | Inrichting-huis.com
  15 juni 2017 at 16:34

  […] om aan de zijkanten hoge houten schuttingen te plaatsen. Op de vloer vind je een combinatie van kunstgras, houten vlonders en mooie witte natuurstenen aan de randen van het balkon. Deze onderdelen geven […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.