Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Balkon inspiratie

Hoe zorg je voor meer groen op je balkon?


Niets is fijner dan op een mooie lente- of zomerdag lekker buiten te vertoeven op je balkon. Maar wat als jouw balkon nogal saai en inspiratieloos is? Door wat extra groen toe te voegen, maak je van je balkon een oase van rust en gezelligheid. We vertellen je graag hoe je jouw buitenplekje van meer kleur kunt voorzien. Laten we beginnen!

Kies de juiste planten

Voor je balkon zijn er heel wat fijne planten geschikt. Kies bijvoorbeeld voor hangplanten, zodat je ook vanuit de hoogte kan genieten van groen op je balkon. Ook planten die veel zonlicht nodig hebben, zijn ideaal voor een balkon dat op het zuiden ligt. Denk aan petunia’s, zonnebloemen of lavendel. Heb je een balkon op het noorden? Dan ga je best voor planten die schaduw verdragen, zoals varens of hosta’s. En wat dacht je van jungle-achtige klimplanten zoals blauwe regen?

Ook op een klein balkon zijn planten een musthave!

Ook op een klein balkon zijn planten een musthave!

Maak ruimte voor grotere planten

Heb je wat meer ruimte op je balkon? Dan kan je ervoor kiezen om een of meerdere grotere planten te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een palmboom, een olijfboom of een bananenplant. Deze tropische planten geven je balkon meteen een Mediterrane uitstraling. Let wel op dat je voldoende plek hebt en dat de planten voldoende zonlicht krijgen. Een wat grotere investering, maar het geeft zeker een fantastisch effect!

Een leuke mix van verschillende soorten balkon planten op het bistro tafeltje en balkonreling.

Een leuke mix van verschillende soorten balkon planten op het bistro tafeltje en balkonreling.

Gebruik plantenbakken

Plantenbakken zijn handig om op een efficiënte manier veel planten op je balkon te kunnen plaatsen. Er zijn inmiddels heel wat verschillende soorten en maten. Zo kan je kiezen voor houten of metalen plantenbakken, maar ook voor stenen bloempotten. Ook qua kleur kan je alle kanten op. Je kunt natuurlijk ook wat hangpotten aan je balkon hangen. Een paar mooie kleurrijke bloemen erin, en de buurt kan ook meegenieten van jouw gezellige balkon!

Leestip: 10x Plantenbak maken

leuke planthanger balkon

Elho Greenville Hanger Zwart

Combineer verschillende soorten planten

Je kan je balkon nóg mooier maken door verschillende soorten planten met elkaar te combineren. Ga bijvoorbeeld voor een mix van bloeiende planten en kruiden. Zo heb je niet alleen mooie bloemen, maar kan je ook nog eens je eigen basilicum of peterselie kweken. Ook verschillende kleurencombinaties kunnen mooi zijn.

Leuke klimplanten en mooie potten op het balkon.

Leuke klimplanten en mooie potten op een modern balkon.

Gezellige decoratie

Last but not least kun je er natuurlijk voor kiezen om je balkon nog verder te versieren met leuke decoraties. Denk bijvoorbeeld aan sfeerverlichting, een mooi kleedje of kussens in vrolijke kleuren. Of maak zelf een windgong van schelpen of kralen. Zo wordt je balkon niet alleen een plek om te ontspannen, maar ook om je creatieve kant te laten zien.

Met bovenstaande tips geef je je balkon in no-time een hele nieuwe uitstraling. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet straks van een heerlijke zomer op je eigen groene oase!

Bekijk ook:
10x Balkonhek tafel
10x Plantenbak maken
Plantenstandaard

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.