Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

grote-lichte-slaapkamer-leeshoek
Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie

Grote lichte slaapkamer met leeshoek


We hebben hier laatste tijd heel veel kleine slaapkamers laten zien, waardoor het lijkt alsof er geen mooie grote slaapkamers zijn. Dat is natuurlijk niet waar. Ook grote slaapkamers kan je super mooi inrichten. Sterker nog, de meeste mensen zouden eigenlijk liever wel een lekkere ruime slaapkamer willen hebben.

grote-lichte-slaapkamer-leeshoek

opgeschuurde-spiegeldeuren

Een grote slaapkamer inrichten vergt vaak wel een andere aanpak dan het inrichten van een kleine slaapkamer. In plaats van dat je ruimte hebt voor alleen een bed en een nachtkastje, heb je in een grote slaapkamer natuurlijk veel meer ruimte. Soms heb je zelfs zoveel ruimte, dat je niet weet wat je ermee aan moet.

In de grote slaapkamer waar we vandaag binnen gaan kijken wisten ze wel raad met de ruimte. Het is een van de twee slaapkamers van een driekamerappartement uit het Zweedse Linnéstaden van 90m2. Dit is de master bedroom, die zowel direct grenst aan de hal, de woonkamer als de kinderkamer.

ronde-eettafel-woonkamer

woonkamer-slaapkamer-toegang

lichte-scandinavische-slaapkamer

grote-slaapkamer-inrichten

Alle kamers zijn voorzien van grote ramen, en omdat deze slaapkamer op het zuiden ligt, heb je hier over heel de dag heerlijk veel zonlicht. En dan hebben ze ook nog eens ervoor gekozen om het typisch Scandinavisch licht in te richten met wit geschilderde muren en houten vloer. Een heerlijke lichte frisse basis, die aangevuld is met een aantal geweldige meubels en details.

Authentieke details

De slaapkamer is sowieso voorzien van prachtige authentieke details zoals de oude opgeschuurde spiegeldeuren, originele wit geschilderde paneeldeuren en mooie hoge plinten. In de hoek vind je bovendien een prachtige Kakelugn. Hoewel deze Zweedse tegelkachel niet in gebruik is, geeft het enorm veel sfeer aan de slaapkamer.

zweedse-tegelkachel

opgeschuurde-deuren-slaapkamer

Het bed is naast de tegelkachel geplaatst, tegen de strakke witte muur, waar een grote mooie zwart wit foto is opgehangen. Aan het uiteinde van het bed is een grote lichtgrijze vloerkleed geplaatst. De vloerkleed breekt niet alleen de grote witte oppervlakte, maar zorgt ook voor lekkere warme voetjes.

Leeshoek

Rechts naast het bed, bij het raam, is nog heel veel ruimte over. Hier hebben ze ervoor gekozen om er een soort leeshoek in te richten, met een grote houten boekenkast met glazen deuren en een chique vintage rode fluwelen fauteuil.

leeshoek-scandinavische-slaapkamer

Bronzen kledingrek

De grote kledingkast is ingericht in de hal, maar in de slaapkamer hebben ze wel een kledingrek opgehangen. Een stoere bronzen kledingrek met witte hangers, waar ook kleding aan gehangen kan worden.

kledingrek-slaapkamer

bronzen-kledingrek

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.