Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Bank schuin plaatsen
Wooninspiratie Woonkamer inspiratie

Bank schuin plaatsen


Voor velen is de positie van de bank geen discussiepunt. De meeste mensen plaatsen hun bank namelijk gewoon recht tegen de muur in de woonkamer. Dit hoeft echter niet altijd de beste positie. Soms is een andere positie voor de bank een beter idee. Ik heb hier al laten zien dat het ook erg leuk kan zijn om de bank juist niet tegen de muur te plaatsen. En vandaag wil ik laten zien dat het ook een optie is om de bank schuin in de woonkamer te plaatsen. Ik ben benieuwd wat jullie daarvan vinden!

Bank schuin plaatsen

Bank schuin plaatsen

Een gedurfde keuze

Eerlijk is eerlijk. De bank schuin in de woonkamer plaatsen is best een gedurfde keuze. Niet iedereen zal het mooi vinden of zelfs open staan voor het idee. De bank recht tegen de muur plaatsen geeft tóch een bepaalde rust. Het is ‘normaal’ dat de bank parallel staat met de muur en de bank schuin plaatsen geeft onrust. Voor een fauteuil of een lounge stoel is het wel meer gebruikelijk. Het zal vooral ook even wennen zijn. En het zal ook zéker niet voor alle woonkamers geschikt zijn. In hele smalle woonkamers bijvoorbeeld is het geen goed idee om de bank schuin te plaatsen. Je verliest daardoor namelijk wel wat ruimte.

Bank schuin plaatsen

Wat wel een geruststellend idee is, is dat je het altijd kunt proberen. Vind je het achteraf niks om de bank schuin tegen de muur in de woonkamer te plaatsen, dan kan je het altijd weer terug op de vertrouwde plek tegen de muur verhuizen.

Gehele zithoek draaien

Sta je wél open om het in ieder geval te proberen, dat is het een goed idee om alles rondom de bank in de zithoek ook schuin te plaatsen. Denk aan de vloerkleed, de salontafel, de fauteuil, de bijzettafel, noem maar op. Je draait als het warde de gehele zithoek. Op die manier blijf je tóch enigszins de rust behouden.

Bank schuin plaatsen

Bank schuin plaatsen

Bank schuin plaatsen

Bank schuin plaatsen

Bank schuin plaatsen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.