Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Egenstill keuken oude Finca Ibiza
Keuken inspiratie Modern interieur

Egenstill keuken in een oude Finca in Ibiza


In 2013 heb ik jullie de keuken van Egenstill laten zien. Een ontwerpbureau van Frans Pahlplatz gevestigd aan de Schinkelhavenkade in Amsterdam. De afgelopen jaren is de ontwerper niet stil blijven zitten. Sterker nog, hij is heel goed bezig geweest met de uitbreiding van Egenstill. Hij heeft een aantal super mooie keukens ontworpen voor een aantal geweldige projecten. Zo is bijvoorbeeld de keuken van The Loft in Amsterdam een Egenstill ontwerp. En in Ibiza hebben zij de keuken ontworpen voor een tweehonderd jaar oude finca. Die gaan we vandaag laten zien!

Egenstill keuken oude Finca Ibiza

Egenstill keuken oude Finca Ibiza

Mix van oud en nieuw

Het is een klein, maar super schattige Finca met een woonoppervlak van 45m2. Het interieurontwerp is gerealiseerd door Ibiza Interiors van Jurjen van Hulzen, gekenmerkt door een mix van originele karakteristieke details en strakke moderne afwerking. Deze mooie mix tref je ook aan in de kleine maar fijne keuken.

Zwarte keuken apparaturenwand

Lichte keuken met schuifpui en dakraam

Het is een vierkante ruimte, die voorzien is van een grote glazen schuifpui en een dakraam aan het plafond. Hierdoor is het heerlijk licht in de keuken, vooral in combinatie met de strakke witte muren en de stoere lichtgrijze betonlook vloer. Zoals gezegd tref je in de keuken ook originele karakteristieke details aan. Het plafond is daar een heel mooi voorbeeld van. Een hoog en strak wit plafond met originele rustieke houten balken.

Zwarte keuken apparaturenwand

Naast de strakke witte muren, is de keuken ook voorzien van die mooie originele natuurstenen muren. Deze stenen lopen boven de schuifpui door naar de grote keuken achterwand.

Zwarte keuken met marmeren keukenblad

De keukenkasten is dus een ontwerp van Egenstill, bestaande uit een vaste lage keukenopstelling aan één kant, én een hoge kastenwand aan de andere kant. De kasten zijn gemaakt van kwalitatief hoge berken multiplex, zwart gepoedercoat stalen panelen en deuren en een super stijlvol wit marmeren keukenblad.

Keuken gerei aanrecht

Marmeren keukenblad zwarte keuken

Bron: Standardstudio.nl | Fotografie: Youri Claesens

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.