Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Keuken inspiratie

Een landelijke keuken: wat voor jou?


Je hebt een landelijke keuken vast wel eens voorbij zien komen op de televisie of een magazine. Deze keukenstijl is zeer geliefd. Tevens wordt het vaak genoemd als mensen zoeken naar een nieuwe woning. Maar wat maakt deze keukenstijl zo begeerlijk en past een landelijke keuken bij jou? Dat zijn vragen die wij in dit artikel zullen behandelen.

Wat is een landelijke keuken?

Wanneer je het over de landelijke keuken stijl hebt denken veel mensen direct aan een boerderij. Dit is ook waar de keukenstijl zijn oorsprong vindt. Echter wordt de landelijke stijl tegenwoordig toegepast in bijna alle keukens. Door van warme, rustige kleuren en natuurlijk materialen zoals hout te gebruiken geef je je keuken een landelijke uitstraling. Hiernaast wordt er vaak gekozen voor een natuurstenen werkblad en betegelde vloer. Ook het gebruik van open kasten is een thema dat vaak terug kom in landelijke keukens. Met open kasten wek je een ruimtelijke indruk. Tevens geeft het je de kans om je servies tentoon te stellen.

wat is landelijke keuken

Welke landelijke keuken past bij jou?

Kiezen voor een landelijke keuken is één ding. Echter zijn er na dit besluit nog veel keuzes om te maken. Ten eerste dien je rekening te houden met welke stijl je wilt aanhouden. Houd je van een moderne keuken of ben je fan van de klassieke stijl? Verder is de kleurstelling zeer bepalend voor de sfeer van je keuken. Welke stijl je ook kiest, het kiezen voor een landelijke keuken is verstandig. Dit komt omdat dit type keuken steeds meer aan populariteit wint. Door het tijdloze design verzeker je jezelf van een keuken die ook in de smaak valt van potentiële toekomstige kopers van je huis.

landelijke keuken soort

Klassieke landelijke keuken

Een klassieke landelijke keuken kenmerkt zich door het gebruik van nostalgische elementen. Hierbij kan je denken aan een schouw, kroonlijsten op de keukenkastjes en een vintage fornuis. Verder is zichtbaarheid het toverwoord in een klassieke landelijke keuken. Door het gebruik van grote open kasten en planken voor kruiden en specerijen krijgt de keuken een ruimtelijk karakter. Verder zorgt het ophangen van keukengereedschap zoals koperen pannen voor een zeer robuuste en klassieke uitstraling. Ondanks dat een klassieke keuken misschien ouderwets klinkt, worden de keukens uitgerust met de meest moderne apparaten. Hierdoor kunt u genieten van de klassieke sfeer met de modernste technieken.

klassieke witte landelijke keuken

Moderne landelijke keuken

Houd je meer van strakke lijnen? Dan is een moderne landelijke keuken meer jouw smaak. Deze moderne stijl kenmerkt zich door rustige kleuren en de natuurlijke materialen te combineren met moderne elementen. Er wordt bijvoorbeeld wel gekozen voor eikenhout alleen zijn de kastjes in een moderne keuken dicht, donker van kleur en zonder greep. Hierdoor wordt er een hele andere sfeer gecreëerd dan bij een klassieke landelijke keuken. Door de natuurlijke materialen goed af te stemmen op de kleuren die gebruikt worden in de keuken ontstaat er een mooi geheel. Dit type keuken wordt vaak geplaatst in nieuwbouwhuizen omdat dit beter aansluit bij de stijl van het huis.

moderne landelijke keuken

Wit, zwart of hout

De kleur die je kiest zal de sfeer van jouw keuken bepalen. Door het gebruik van rustige kleuren en diverse houtsoorten wordt er een huiselijke sfeer gecreëerd. Het kiezen voor de juiste kleur is echter geen gemakkelijke keuze. Je hebt namelijk de keuze uit zeer veel mogelijkheden. Een veel voorkomende keuze is houtkleurig. Hiermee voorzie je jouw keuken van een natuurlijke uitstraling. Verder kan je kiezen voor een rustige kleur als wit of crème. Dit zorgt voor een frisse en levendige uitstraling. Door voor zwart of antraciet te kiezen zorg je dat je keuken juist strak en stoer overkomt. Deze kleuren worden dan ook vaak gebruikt in een moderne landelijke keuken.

houten landelijke keuken

Landelijke keuken met kookeiland

Door te kiezen voor een kookeiland, geef je je landelijke keuken een extra dimensie. Hiermee haal je namelijk extra sfeer je keuken in en betrek je de rest van de ruimte meer bij de keuken. Verder kan je gezellig met je familie aan het eiland ontbijten of een drankje drinken. Naast dat het een gezellige toevoeging is, heeft het ook zeker een praktisch nut. Zo heb je meer opbergruimte en heb je meer werkblad beschikbaar.

landelijke keuken kookeiland

Een keuken op maat

Naast het kiezen voor het type keuken moet je nog besluiten of je hem zelf gaat plaatsen of dat je een specialist inhuurt. Wij raden aan om een specialist bij de arm te nemen. Zij kunnen u adviseren over de apparatuur en kunnen de keuken op maat maken. Bovendien hebben zij over het algemeen vele jaren aan ervaring. Hierdoor zal het plaatsen van de keuken sneller en netter gebeuren.

landelijke keuken op maat

Of je nu zelf aan de slag gaat of dat je een specialist benadert, wij willen jou heel veel succes en plezier wensen met je nieuwe (landelijke) keuken!

Bekijk ook:
Houten keuken
10x Woonkeuken inspiratie
15x Kookeiland

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.