Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Industrieel interieur Wooninspiratie

Een industriële lamp in het interieur


Op zoek naar een stoere lamp in het interieur, maar je weet nog niet helemaal wat past bij jou? Door de vele verschillende opties die worden geboden voor een stoere lamp is dat natuurlijk helemaal niet zo gek. Want waar moet je opletten bij de aanschaf van een industrieel model? De stijl is namelijk heel gemakkelijk te herkennen, maar er zijn zeker een aantal voorwaarden waar de lamp aan moet voldoen om binnen de stijl industrieel te passen. Wil je hier meer over weten? Lees dan gauw verder!

Hoe is de industriële stijl te herkennen?

De industriële stijl herkennen is tegenwoordig erg makkelijk. De stijl kenmerkt zich namelijk door het gebruik van stoere en robuuste materialen. De vormen zijn daarbij vaak strak en functioneel. Hiermee wordt een vintage gevoel gecreëerd. De inspiratie wordt dan ook gehaald uit de oude fabrieken en schoolgebouwen van de negentiende en begin twintigste eeuw. Wanneer je foto’s ziet van deze tijd zul je zeker de gelijkenissen herkennen. Het gebruik van de stoere en robuuste materialen kenmerkt zich door de combinatie van hout en metaal.

industriële lampen in huis

Welke modellen zijn er te vinden?

Binnen de industriële stijl zijn er ondertussen veel verschillende meubelstukken te vinden. Een stoere lamp mag dan natuurlijk niet ontbreken. Er zijn niet veel meer Denk bijvoorbeeld aan een metalen hanglamp industrieel, of ga juist voor een stoere vloerlamp! Afhankelijk van de plek waar de lamp geplaatst moet worden, is er een eigen lampje geschikt voor de plek. Bijvoorbeeld boven de eettafel, of juist op een dressoir. Lees jij graag nog wat letters in de avond maar wordt het op een gegeven moment te donker? Een vloerlamp is dan natuurlijk de redder in nood. Deze zijn allemaal te verkrijgen met een industrieel tintje zodat je deze gemakkelijk toe kunt voegen aan een industrieel interieur.

industriele wandlampen eethoek

Het combineren van verschillende industriële lampen

Het combineren van de industriële stijl is gemakkelijk en hartstikke leuk om te doen! Bedenk de plek waar jij een model kwijt wil en combineer er op los. Het fijne van de stoere stijl is dat het past binnen veel verschillende interieurstijlen. In de verschillende ruimtes komen verschillende lampen mooi tot hun recht.

#1 Woonkamer

In de woonkamer ga je voor sfeer en gezelligheid. Felle lichten zijn hier dan vaak ook niet gewenst. Het is dus belangrijk om hier te kijken of hoeveel licht er verspreid wordt door de kappen van de lamp. Combineer bijvoorbeeld een stoere fauteuil met een industriële vloerlamp. Zo kun je een heerlijk hoekje voor jezelf creëren om even helemaal tot rust te komen. Of kleed juist het dressoir in de ruimte aan met een klein, industrieel tafellampje. Dit is een makkelijke toevoeging om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk donkere plekken komen in het interieur.

industriële tafellamp

Tip: Wanneer je zelf de lichtsterkte wil bepalen van de lamp, is het slim om een dimmer te plaatsen! Hiermee kun je zelf de lichtbron dimmen of versterken naar de gewenste sterkte. Wanneer je dus toch wat meer licht nodig hebt in de woonkamer, kun je dit zelf gemakkelijk aanpassen. Ga je voor een sfeervolle avond, kun je de lichten dimmen. Let er hierbij wel op dat je zeker weet dat de lichtbronnen die in de lamp gaan dimbaar zijn!

#2 Eetkamer

Een eetkamer in industriële stijl mag natuurlijk niet ontbreken. Een mooie, robuuste eetkamertafel gecombineerd met prachtige stoere stoelen. Maar je wilt natuurlijk niet in het donker eten! Dat is, naast dat het niet gezellig is, ook helemaal niet praktisch! Boven de eettafel mag een stoere metalen hanglamp industrieel niet ontbreken. Het metaal zorgt ervoor dat de het licht van de lichtbronnen mooi naar voren komt. Ga voor mooie open lampen kappen wanneer je gaat voor een volledige lichtverspreiding. Of kies juist voor een half gesloten lampenkap om zo het licht te richten naar een plek. Met een stoere industriële hanglamp boven de eettafel zit je zeker weten goed. Een echte blikvanger!

industriele hanglamp boven eettafel

#3 Slaapkamer

Ook in de slaapkamer mag een stoere touch niet ontbreken. Je kunt gaan voor een stoere hanglamp in de ruimte die de aandacht trekt. Dit is vaak wel een opvallende toevoeging, omdat industriële hanglampen vaak groot van vorm zijn. Wil je liever de industriële stijl wat subtieler in de slaapkamer terugbrengen? Dan kun je natuurlijk ook ervoor kiezen om een industriële tafellamp te kopen. Deze passen goed op een nachtkastje. Op deze manier heb je ook nog wat licht naast het bed voordat je daadwerkelijk gaat slapen. Dit is natuurlijk handig voor wanneer je een boek leest voor het slapen gaan, of om niet direct in het donker te liggen.

industriele tafellamp nachtkastje slaapkamer

Bekijk ook:
5x Industriële lampen
Industriële lampen
17x Industriële wandlampen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.