Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Industrieel interieur Lampen Wooninspiratie

Industriële lampen


Geschiedenis van industriële lampen

Industriële lampen worden niet voor niets industriële lampen genoemd. Lang geleden, toen er nog geen TL buiten bestonden, werden fabrieken, pakhuizen en werkplaatsen verlicht door grote oude industriële lampen. Deze zijn vaak te herkennen aan de aluminium bovenzijde met daaronder een grote stalen kap en hangend aan een dikke stalen ketting.

Industriele lampen

Industriele lampen

Industriële lampen voordelen

De industriële lampen hadden 2 grote voordelen. Het aluminium zorgde ervoor dat de warmte van de gloeilamp snel afgevoerd werd. En bovendien gaven de industriële lampen erg veel licht, wat wel erg fijn is op een werkplaats.

Industriële lampen in huizen

De fabrieken, pakhuizen en werkplaatsen werden in de jaren 80 steeds meer omgebouwd tot lofts, ateliers en woningen. De industriële sfeer werd vooral behouden door de prachtige grote raamwerken, balken aan het plafond en de sfeervolle betonnen en houten vloeren. Ook de originele industriële lampen bleven vaak hangen, die een stoere uitstraling aan het interieur geven.

De stoere industriële lampen zijn steeds populairder geworden, waardoor deze vaak gereproduceerd werden in verschillende materialen, vormen, maten en kleuren. Tóch zijn de hele oude industriële lampen het mooist. De oude industriële lampen die tientallen jaren geleden werden gebruikt om de fabrieken, pakhuizen en werkplaatsen te verlichten. Deze brengen een heel verhaal met zich mee en zijn vaak uniek.

Industriele lampen

Industriele lampen

Industriele lampen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

  • Reply
    René
    15 november 2014 at 21:34

    Leuke tekst en we kunnen ons helemaal vinden in het behoud van oude industriële lampen. Om die reden restaureren wij oude fabriekslampen zodat mensen kunnen genieten van de meest prachtige authentieke modellen.

    Groet,
    René

  • Reply
    Hangstoel inspiratie ideeën en de shopadressen!
    18 januari 2016 at 11:00

    […] is zó populair in het interieur dat ik er eigenlijk niet om heen kan. Het is net zoiets als industriële lampen of de rotan stoel. Twee totaal verschillende dingen, maar beiden ook erg populair. Vandaag dus […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.