Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

bad tegen scheidingswand nisje badkamer
Badkamer inspiratie

Een bad tegen de scheidingswand in de badkamer of slaapkamer – 5x Tips


Heb jij een scheidingswand in de badkamer, waarmee je bijvoorbeeld de inloopdouche scheidt van de wastafels, of een scheidingswand tussen de slaapkamer en de ensuite badkamer? Dan kan het een goed idee zijn om een mooi bad te plaatsen tegen die scheidingswand. In dit blogartikel vind je naast vijf tips waar je rekening mee moet houden, ook mooie inspiratie voorbeelden!

Een scheidingswand in de badkamer of tussen de slaapkamer en ensuite badkamer biedt talloze mogelijkheden om een unieke en stijlvolle indeling te creëren. Eén van de meest luxueuze en functionele ideeën is het plaatsen van een bad tegen deze scheidingswand. Dit is niet alleen een statement, maar het voegt ook een vleugje luxe en elegantie toe. In dit artikel delen we vijf essentiële tips om optimaal te profiteren van deze inrichting, en laten we je inspirerende voorbeelden zien om je creativiteit te prikkelen.

Lees ook: Een vrijstaand bad in de slaapkamer

Pongpat Architect creëerde een luxe met marmer beklede scheidingswand, die de douche van het bad scheidt.

Pongpat Architect creëerde een luxe met marmer beklede scheidingswand, die de douche van het bad scheidt. In de wand is een brede nis gecreëerd, dat voorzien nis van sfeervolle en luxe verlichting.

1. Kies het juiste bad

Één van de belangrijkste keuzes is natuurlijk het bad zelf. Baden zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren – lang niet alle baden zijn allemaal even geschikt voor jouw badkamer. Uiteraard kies je een bad dat je mooi vindt, maar daarnaast moet je ook rekening houden met de ruimte. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het bad minder breed is dan de muur, waardoor het bad meer een samenhangend geheel vormt mét de muur. Heb je veel ruimte? Dan kan je een vrijstaand ovaal bad kiezen, waarmee je een échte blikvanger creëert in de badkamer.

Dit badkamerontwerp is gerealiseerd door Loak Designs, met een prachtig ovaal bad tegen een natuurstenen scheidingswand.

Dit badkamerontwerp is gerealiseerd door Loak Designs, met een prachtig ovaal bad tegen een natuurstenen scheidingswand.

2. Overweeg het materiaal van de wand

Bij deze overweging, is de grote vraag of je dit gedeelte een samenhangend geheel vormt met de rest van het badkamerontwerp, of dat je het meer wilt laten opvallen – en een soort statement wilt creëren. Wil je dat het een mooi samenhangend geheel vormt met de rest van je badkamer, zorg er dan voor dat je de wand afwerkt met hetzelfde materiaal als de andere wanden in de ruimte. Wil je juist een statement creëren, kies dan voor een andere afwerking. Wat ook nog een optie is, is een glazen wand, wat vaak meteen ook de douchewand is. Dit kan een goed idee zijn als je de ruimtelijkheid in de badkamer wilt behouden.

ovaal bad scheidingswand badkamer

Deze super mooie en luxe designbadkamer is ontworpen door Mim Design, die de scheidingswand waar het vrijstaand bad tegenaan is geplaatst, is bekleed met dezelfde natuurstenen tegels als de wanden en vloer ind e rest van de badkamer. | Fotografie: Sharyn Cairns

3. Creëer een plekje voor flesjes

Iets wat niet mag ontbreken bij je bad, is natuurlijk een plekje waar je verzorgingsproducten kunt neerzetten. Het mooiste is om een nis in de muur te creëren. Om ervoor te zorgen dat je er makkelijk bij kunt kopen als je aan het baden bent, is het aan te raden om het nisje net boven het bad (20 – 30 cm) te maken. Heb je een inbouwkraan, zorgt er dan voor dat het nisje boven de kraan komt. Net als de verhouding tussen het bad en de muur, is het ook het mooist als de nis minder breed is dan de muur, zodat je aan weerszijden genoeg ruimte over houdt. Met verlichting in de nis, zoals een spotje of met een ledstrip, creëer je een luxe en gezellige sfeer bij het bad.

ovaal vrijstaand bad tegen scheidingswand badkamer marmeren tegels

Eva Myard Interior creëerde deze luxe badkamer, met een met marmeren tegels betegelde scheidingswand tussen de inloopdouche en de rest van de badkamer. Boven het vrijstaande ovale bad en zwarte kraan, is een brede nis met het perfecte formaat gecreëerd waar flesjes in geplaatst kunnen worden.

4. Plaats je het bad aan de kant van de slaapkamer, zorg ervoor dat je vloer geschikt is

Heb je een slaapkamer met een ensuite badkamer, dan heb je natuurlijk ook de optie om het bad aan de slaapkamer kant te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld een goed idee zijn als je ruimte wilt besparen in je kleine badkamer. Een bad in de slaapkamer zorgt bovendien voor een luxe sfeer. Naast de leidingen en afvoer die geïnstalleerd moeten worden, is het ook belangrijk om rekening te houden met een geschikte vloer die bestand is tegen water. Een houten vloer is heel mooi, maar lang niet even geschikt als tegels, een gietvloer, microcement of beton ciré.

vrijstaand bad tegen scheidingswand badkamer slaapkamer

Dit ontwerp is gerealiseerd door Studio DB, die een heet geplaatst aan de kant van de slaapkamer. De leuke hexagontegels op de vloer in de badkamer lopen door naar het gedeelte onder het bad, en lopen mooi over op de houten vloer in de slaapkamer. | Fotografie: Matthew Williams

5. Houd rekening met de verlichting

Tot slot, is het ook belangrijk om rekening te houden met de verlichting, voor het creëren van de juiste sfeer. Bij tip drie hebben we al aangegeven dat het een goed idee is om een nisje te creëren met verlichting. Andere opties zijn wandlampen, inbouwspots of opbouwspots gericht op het bad, en wat ook heel mooi kan zijn, is om een hanglamp boven het bad op te hangen. Wel is het van belang dat je rekening houdt met de veiligheid.

Prachtig luxe badkamerontwerp gevisualiseerd door Jasmin Kodzha. Door de hele badkamer zijn ledstrips aan de randen van het plafond geïnstalleerd, ook boven het bad, die voor een hele luxe sfeer zorgen in de badkamer.

Prachtig luxe badkamerontwerp gevisualiseerd door Jasmin Kodzha. Door de hele badkamer zijn ledstrips aan de randen van het plafond geïnstalleerd, ook boven het bad, die voor een hele luxe sfeer zorgen in de badkamer.

Vragen

We hopen dat je wat hebt aan onze tips, en dat je hiermee aan de slag kunt in jouw eigen badkamer. Heb je nog geen bad? Bij Voordelig Design Sanitair kan je een badkuip kopen die vrijstaand, half vrijstaand, of eentje die mooi in de hoek past. Naast witte of zwarte baden, hebben ze ook een mooie bruine variant.

Heb je verder nog vragen? Laat het ons weten door een reactie onderaan de pagina achter te laten. Je kunt ook je vraag stellen door een bericht te sturen via ons contactformulier.

 

 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.