Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Keukentrends 2016
Keuken inspiratie

Deze 4 keukentrends gaan we in 2016 vaker zien


Keukens worden een steeds belangrijker onderdeel van onze woning. Ze worden afgestemd op de stijl van het huis en worden voorzien van de nieuwste technieken. De mogelijkheden zijn enorm en blijven zich nog steeds uitbreiden. In dit artikel vind je een aantal belangrijke keuken trends die we anno 2016 vaker tegen zullen komen.

Keukentrends 2016

Keukentrends 2016

1. Pitt cooking

De ontwerpen van kookplaten pasten de laatste jaren al steeds beter in de keuken, maar voor designliefhebbers is er nu een nieuwe trend. Pitt cooking is de ideale uitvinding voor wie helemaal geen kookplaat wil, maar een volledige integratie van de kookpitten in het keukenblad. Hierdoor heb je niet langer een apart gasfornuis nodig, de kookpitten en ontstekingsknoppen bevinden zich immers in het werkblad. Daarnaast worden technische onderdelen, zoals de gasleiding, onder het aanrechtblad aangebracht. Het voordeel van pitt cooking is dat het mogelijk is met alle soorten werkbladen en dat je je ruimte efficiënter kunt benutten. Een nadeel is echter dat je voorzichtiger moet zijn met vuil en het verschuiven van pannen. Voor je het weet, beschadig je immers het werkblad.

Keukentrends 2016

2. Kokend heet-en ijskoud water uit één kraan

Wachten tot de waterkoker klaar is of gebruik maken van ijsblokjes is niet meer nodig. Tegenwoordig zijn er namelijk kranen beschikbaar waar rechtsreeks kokend- of ijskoud water uit komt. Uit de kraan kun je zowel (ijs)koud, warm als kokend water laten stromen. Ook aan de veiligheid is gedacht, er komt namelijk niet zomaar kokend water uit de kraan. Door een dubbel-druk-draai bedieningsknop is de kraan met kokend water ook veilig wanneer er kinderen in de buurt zijn.

3. De keuken als onderdeel van de woonkamer

Enkele jaren geleden zagen we dat de gesloten keuken een echte must have was op het gebied van keukentrends. Tegenwoordig is dit weer veranderd en kiezen steeds meer mensen ervoor om de keuken en woonkamer bij elkaar te betrekken. Denk goed na over de inrichting van je open keuken. Met wat kleine trucjes lijkt je woonruimte een stuk groter en kun je een gezelligere sfeer creëren. Een eenvoudige manier om dit te doen is door je plafond en vloer van de keuken naar de woonkamer door te laten lopen, zo voelt het al direct wat meer als één ruimte.

Keukentrends 2016

4. Combineer klassiek en modern

Ook wordt het steeds populairder om een klassieke en een moderne stijl in je keuken te combineren. Het kleurenpalet van een keuken met een gemengde stijl is meestal niet te uitbundig: (chocolade)bruin, beige en zwart zijn de meest geschikte tinten. Houd bijvoorbeeld het meubilair klassiek en breng moderne accenten aan. Zo kun je profiteren van de warmte die een klassieke stijl biedt, maar tegelijkertijd ook gebruik maken van het gemak en comfort van de moderne keukenapparaten.

Keukentrends 2016

Keukentrends 2016

Keukentrends 2016

Aan de ideale droomkeuken hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Stel jezelf daarom altijd de vraag hoeveel je aan je droomkeuken wilt besteden. Online kun je eenvoudig berekenen of deze aanpassingen binnen het budget vallen. Hierdoor weet je altijd waar je aan toe bent. Mocht dit niet het geval zijn, wees dan creatief! Ook met kleine aanpassingen is het mogelijk om je keuken er totaal anders uit te laten zien.

Keukentrends 2016

Keukentrends 2016

Bron: Riikkakantinkoski.com | Yellowtrace.com.au | Sfgirlbybay.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.