Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

wasruimte inrichten
Badkamer inspiratie Wooninspiratie

De wasruimte in huis inrichten


Op zoek naar leuke ideeën en inspiratie voor het inrichten van de wasruimte in huis? Wij hebben een aantal praktische tips en leuke ideeen voor je op een rijtje gezet. Kijk snel verder!

Is de was toen ook een van jouw minder favoriete huishoudelijke klusjes? Het kan zijn dat dit te maken heeft met de manier waarop je wasruimte is ingericht. Wasruimtes kunnen verschillen in grootte en design, van kleine hoekjes tot complete kamers. Maar zelfs ongeacht de kamer kan een slecht georganiseerde wasruimte snel rommelig aanvoelen. Er zijn een aantal eenvoudige oplossingen voor veelvoorkomende problemen in de wasruimte, zoals waar je delicate kleding kunt laten drogen. Met deze tips kun je je wasruimte snel en efficiënt inrichten.

Super mooie wasruimte met de prachtige bamboe houten kasten van Ask og Eng.

Super mooie wasruimte met de prachtige bamboe houten kasten van Ask og Eng.

Hang de strijkplank verticaal

Strijkplanken kunnen behoorlijk wat plek innemen in je wasruimte, maar voor velen zijn ze gewoon nodig. Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen, afhankelijk van de grootte van je wasruimte. Als je weinig ruimte hebt, kun je gewoon een sterke haak gebruiken om je strijkplank aan de muur te hangen of zelfs aan de achterkant van de deur. Zo kun je je strijkplank handig opbergen en ruimte besparen.

Installeer 2 wasmachines

Als je genoeg ruimte hebt en een grote hoeveelheid handdoeken te wassen hebt, kan het handig zijn om twee sets wasmachines en drogers te installeren. Met twee sets van deze hardwerkende apparaten kun je er zeker van zijn dat elke broek op tijd schoon en droog is voor je werk. De wasmachine reinigen wordt eenvoudig met een aantal tips. Doe ze ook beide tegelijk op dubbel werk te voorkomen.

Op maat gemaakte wasruimte met een olijfgroene wasmachine kast met twee wasmachines naast elkaar.

Op maat gemaakte wasruimte met een olijfgroene wasmachine kast met twee wasmachines naast elkaar.

Zwevende planken installeren

Wil je je opslagruimte in de wasruimte optimaal benutten? Denk er dan eens over na om zwevende planken aan de muur te installeren. Op die manier houd je benodigdheden zoals wasmiddelen veilig buiten het bereik van kinderen, maar wel op ooghoogte voor gemakkelijk gebruik. Je kunt ook heldere glazen potten of vazen gebruiken om wasmiddelen en wasverzachters op de planken te plaatsen, waardoor ze gemakkelijk zichtbaar en bereikbaar zijn. Zo krijg je een georganiseerde wasruimte.

Bijpassende manden gebruiken

Om je wasruimte geordend te houden, is het handig om bijpassende manden te gebruiken voor witte, lichte en donkere was. Zo blijft alles netjes georganiseerd. Kies voor vierkante of rechthoekige bakken, omdat die minder ruimte innemen, en denk aan manden met een voering om te voorkomen dat kleding vast komt te zitten. Op deze manier kun je je wasruimte slim inrichten en overzichtelijk houden.

Maak een rek voor te drogen

Soms moet je kleding aan de lucht laten drogen, zoals truien of sportkleding. Gelukkig is het heel simpel om hiervoor ruimte te maken in je wasruimte. Je kunt gewoon een stok of rek aan de muur hangen om deze items te laten drogen. Het is een gemakkelijke en handige oplossing om deze kledingstukken een plek te geven om te drogen. Met deze tips zou het al een stuk fijner moeten zijn om tijd door te brengen in de wasruimte. Succes!

luxe wasruimte droogrekken

Anastasia Kapralova heeft deze luxe wasruimte ingericht met strakke maatkasten met veel opbergruimte en rekken, waar kleding aan kledinghangers kunnen drogen op een nette en overzichtelijke manier.

Bekijk ook:
Washok inspiratie
20x Wasmachine kast
Nieuwe wasmachine kopen in 2023? 8x Tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.