Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

wat is ideale temperatuur jacuzzi
Tuin inspiratie

De ideale temperatuur voor het water in de jacuzzi – Hoe lang duurt het opwarmen van je jacuzzi?


Wanneer je regelmatig in je jacuzzi zit, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is dat de temperatuur aangenaam is. Is het te koud, dan is het verre van ontspannen, maar ook te warm is natuurlijk niet prettig. Om ervoor te zorgen dat je je jacuzzi op de juiste temperatuur hebt, is het belangrijk te weten wat die temperatuur nu eigenlijk moet zijn. Daarbij is het ook handig te weten hoe lang het nu daadwerkelijk duurt voordat je een jacuzzi volledig is opgewarmd. Omdat dit de twee meest gestelde vragen zijn bij mensen die een jacuzzi kopen, bespreken we ze in dit artikel uitgebreid met je.

De ideale temperatuur van een jacuzzi

De ideale temperatuur voor het water in een jacuzzi is over het algemeen tussen 38 en 40 graden Celsius. Dit wordt als comfortabel beschouwd voor de meeste mensen en is ook de optimale temperatuur voor de therapeutische voordelen van een jacuzzi, zoals vermindering van spierspanning, verhoogde bloedcirculatie en verlichting van stress en spanning. Kortom, belangrijk dus om rekening mee te houden. Wel is het dat zo dat de daadwerkelijke ideale temperatuur voor de één een stuk hoger ligt, dan voor de ander. Het is dus afhankelijk van je persoonlijke voorkeur of de temperatuur van 38 tot 40 graden ook op jou van toepassing is. Te warm is overigens niet verstandig. Zit je namelijk te lang in een te warme jacuzzi, dan kan dit zelfs leiden tot uitdroging.

hoelang jacuzzi opwarmen

Hoe lang duurt het opwarmen van een jacuzzi?

Een groot deel van de mensen kiest ervoor om zijn of haar jacuzzi gedurende het hele jaar aan te laten staan. Vooral omdat het in de wintermaanden voor velen een stukje extra ontspanning is, om na een dag hard werken even heerlijk rustig te kunnen van het warme water. Je zit er dan niet op te wachten dat het eerst uren duurt voordat het water op de gewenste temperatuur is van zo’n 38 graden, als het binnen een paar uur al lukt. hoe lang het daadwerkelijk duurt om je jacuzzi van Sunspabenelux op de juiste temperatuur te krijgen, is mede afhankelijk van het formaat van de jacuzzi. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het een stuk langer duurt om het water van een 8 persoons jacuzzi op temperatuur te krijgen, dan wanneer het om een 2, 4 of 6 persoons variant gaat. Gemiddeld moet je rekening houden met zo’n 5 tot 15 uur. Zo zal een 2 persoons jacuzzi vaak al binnen 5 uur klaar zijn voor gebruik, terwijl dit bij een 8 persoons tot wel 15 uur kan duren.

Zet je jacuzzi niet uit

Een veelgemaakte denkfout bij veel mensen, is dat ze denken dat het verstandig is om de jacuzzi ‘s nachts uit te zetten. Deze wordt dan namelijk toch niet gebruikt. Omdat het water ‘s nachts zoveel afkoelt, kost het overdag juist extra veel stroom om het water weer op de gewenste temperatuur te krijgen. Dit is in verhouding vaak duurder, dan wanneer je ervoor kiest de jacuzzi gedurende 24 uur per dag, 7 dagen in de week aan te laten staan.

jacuzzi  niet uitzetten

Bekijk ook:
36x Tuin ideeën
Dakterras met jacuzzi
In deze tuin is een tuinhuis sauna gecreëerd!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.