Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Daglicht in huis
Wooninspiratie

Daglicht in huis


Daglicht in huis is enorm belangrijk. Het heeft niet effect op hoe je interieur eruit ziet, het bepaalt voor een groot deel ook de sfeer in huis en daarbij ook je humeur. Daarom is het belangrijk om bij de inrichting van je huis goed na te denken. Ramen en deuren zijn onmisbaar voor daglicht, maar hiernaast zijn er nog veel meer andere factoren die belangrijk kunnen zijn. En ik heb een aantal tips voor jullie!

Daglicht in huis

Wit interieur

Wit interieur is niet voor niets erg populair. Wit is niet alleen fris, helder en mooi. Witte vloeren, witte muren en witte meubels reflecteren ook het daglicht door heel het huis. Het is daarom zéker aan te raden om zoveel mogelijk wit te gebruiken als je een donker huis hebt.

Daglicht in huis

Daglicht in huis

Lamellen of jaloezieën

Gordijnen zijn prachtig, maar in gesloten toestand houden ze heel veel daglicht tegen. En open gordijnen zorgen weer voor minder privacy. Lamellen of jaloezieën zijn daarom hele goede alternatieven. Doordat de banen flexibel instelbaar zijn kan je naar wens het daglicht controleren. Wil je een mooi reflecterend licht creëren? Ga dan voor witte varianten van aluminium of hout.

Daglicht in huis

Daglicht in huis

Daglicht in huis

Spiegels in huis

Reflectie van het daglicht is dus een goede truc. En waar denk je aan als je denkt aan reflectie? Juist, spiegels! Een spiegel biedt dus ook voordelen waar je eigenlijk nooit aan gedacht had! Ga voor een grote spiegel in de hal of slaapkamer. Maar ook in de woonkamer zou je heel goed een spiegel kunnen plaatsen of hangen.

Daglicht in huis

Daglicht in huis

Daglicht in huis

Dakraam

Zolderruimtes kunnen sprookjesachtig zijn. Een nadeel kan wel zijn dat het erg donker is. Dit is eenvoudig en relatief goedkoop op te lossen door het plaatsen van dakramen. Dit kan één dakraam zijn, maar je zou er ook meerdere en grotere kunnen plaatsen voor nóg meer daglicht!

Daglicht in huis

Daglicht in huis

Daglicht in huis

Bron: Zonnelux

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    15x Mooiste slaapkamers op zolder | Inrichting-huis.com
    6 februari 2019 at 15:35

    […] mag het geen slaapkamer noemen. Een raam is dus een absolute musthave. Ramen zorgen namelijk voor natuurlijke lichtinval. En als je het raam ook open kunt zetten, zijn ramen ook een vorm van ventilatie in de slaapkamer. […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.