Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Creatief omgaan met kleine tuin
Tuin inspiratie

Creatief omgaan met een kleine tuin


Woon je midden in een stad en moet je überhaupt blij zijn dat je een tuin hebt. Maar hoe richt je een kleine tuin in om er zo veel mogelijk uit te halen? Na deze tips weet ik zeker dat jouw tuin straks zomerproof is.

Creatief omgaan met kleine tuin

Creatief omgaan met kleine tuin

Tip 1: Weinig elementen
Ga niet voor te veel elementen in je tuin. Hoe meer er in de tuin staat, hoe rommeliger het eruit ziet. Een kleine tuin oogt hierdoor alleen maar nog kleiner. Ga dus voor een strakke simpele tuin. Een tip is om een spiegel aan je muur of schutting te hangen, zo lijkt de tuin dieper.

Creatief omgaan met kleine tuin

Tip 2: Lichte kleuren
Geef je schutting of muur een lichte kleur om je tuin optisch groter te laten lijken. Over het algemeen wordt voor de kleur wit gekozen, omdat dit makkelijk te combineren is met andere materialen en het straalt rust uit. Door de achterkant van je tuin donker te maken met bijvoorbeeld een klimop, creëer je meer diepte. Wil je juist meer breedte creëren, dan kan je de achterkant beter licht laten. Naast een muur zijn er nog meer elementen in je tuin die kleur bevatten. Denk bijvoorbeeld aan stoelkussens of plantenbakken. Zorg dat deze net als de muren, lichte rustige kleuren bevatten.

Creatief omgaan met kleine tuin

Tip 3: Ga voor groot
Ga niet voor kleine tegels in een kleine tuin, maar laat juist grote tegels aanleggen van minimaal 50 cm bij 50 cm. Grote tegels geven een rustig beeld en een ruimtelijk effect, wat je juist nodig hebt bij een kleine tuin. Kies daarnaast voor één grote hoekbank. Je kan er veel mensen op kwijt en je schuift de bank zo de hoek in. Ook bij potten kies je voor groot. Ga bijvoorbeeld voor één grote pot waar je drie struiken in plant, in plaats van drie potten met allemaal een eigen struik.

Creatief omgaan met kleine tuin

Tip 4: Licht
Hoe donkerder de tuin, hoe minder groot hij lijkt. Dit geldt ook voor in de avond als het donker wordt. Zorg dat je genoeg licht laat aanleggen in je tuin, zodat je tuin groter lijkt en meer sfeer heeft. Kies niet voor een grote lamp aan je muur, maar voor spotjes die je tussen de stenen laat aanleggen. Doordat het licht van onder komt oogt de tuin groter.

Creatief omgaan met kleine tuin

Tip 5: Verticaal tuinieren
Verticaal tuinier is een nieuwe trend en is perfect voor in een kleine tuin. Plaats niet overal potten met een plant in je tuin, maar hang deze planten aan je schutting boven elkaar. Hierdoor heb je veel groen in je tuin, maar neemt het minder ruimte in beslag.

Creatief omgaan met kleine tuin

Creatief omgaan met kleine tuin

Weet je na deze tips nog niet hoe je jouw tuin gaat opknappen, huur dan een hovenier in voor de aanleg van je tuin. Een hovenier luistert naar je wensen en kan deze goed combineren met zijn kennis van beplanting, grondsoorten en andere tuinmaterialen. Wij wensen je heel veel succes!

Bekijk ook:
18x Kleine tuin ideeën
36x Tuin ideeën
Voortuin ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.