Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Chique ruime badkamer met niveauverschil
Badkamer inspiratie Klassiek interieur Modern interieur

Chique ruime badkamer met niveauverschil


Hier heb ik het weleens gehad over hoe leuk niveauverschillen kunnen zijn in een interieur. Ze geven een interieur een leuke speelse karakter. Voorwaarde is vaak wel dat de ruimte er geschikt voor moet zijn. In kleine ruimtes zijn niveauverschillen bijvoorbeeld minder geschikt. In een grote ruimte kan een niveauverschil juist iets extra’s geven. Vandaag wil ik een heel mooi voorbeeld laten zien, waar een niveauverschil van toegevoegde waarde is voor een ruimte. We nemen een kijkje in een mooie inspirerende badkamer!

chique-ruime-badkamer-niveauverschil

Originele details, strakke afwerking en mooie materialen

De badkamer is onderdeel van een grote luxe woning gelegen in Sydney. De interieurarchitecten van Arent & Pyke hebben de totaalrenovatie gerealiseerd. Het nieuwe interieur kenmerkt zich met een bijzondere mix van originele karakteristieke details, een moderne strakke afwerking, én het gebruik van mooie materialen. Deze mix zie je ook terug in het mooie badkamerontwerp.

Chique ruime badkamer met niveauverschil

Chique ruime badkamer met niveauverschil

Vloer- en wandafwerking

Het is een prachtige ruimte met een super hoog plafond en grote raampartijen. Daarnaast is de badkamer ook voorzien van mooie karakteristieke details zoals de sierlijke ornamenten aan het plafond. Dit hebben ze gecombineerd met een unieke mix van verschillende materialen. Er is bijvoorbeeld gekozen voor een chique houten vloer. Voor het ‘natte’ gedeelte, waar het moderne vrijstaand bad, inloopdouche en het toilet zijn ingericht, is een verhoging gerealiseerd. Deze verhoging is betegeld met stijlvolle gespikkelde vloertegels.

Luxe sanitair

Bij het vrijstaand bij is een zwarte vrijstaande kraan en een bijpassende zwarte handdoekenrek geplaatst. Zwart komt ook terug in de douchewand. Niet alleen de douche is voorzien van een stalen douchewand met glas, ook tussen de inloopdouche en het toilet is een stalen scheidingswand geplaatst.

Een aantal wanden zijn strak gestuukt en heel lichtgrijs geschilderd, terwijl de grote muur op het verhoogde gedeelte volledig betegeld is met leuke zeshoekige hexagon tegels.

Dubbele wastafel in nis

In het ‘droge’ gedeelte van de badkamer vind je de wastafel. Deze is volledig op maat gemaakt in de brede nis. Er is gekozen voor een chique grijze marmeren blad, waar dubbele wastafels in verwerkt zijn. Het marmer loopt over op de achterwand, met daarboven een grote op maat gemaakte spiegelkast. Onder de wastafels is een extra zwarte open plank gemonteerd, waar spullen als extra handdoeken opgeborgen kunnen worden.

Chique ruime badkamer met niveauverschil

Chique ruime badkamer met niveauverschil

Chique ruime badkamer met niveauverschil

Fotografie: Tom Ferguson

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    David
    23 februari 2018 at 19:48

    Ik ga binnenkort mijn eigen badkamer renoveren en dit geeft me zeker wat leuke ideeën. Zelf zou ik ervoor kiezen om meer glas te verwerken. Door dat de ruimte klein is creëer je met doorzichtig glas iets meer diepte in de ruimte.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.