Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Boom in huis
Woonaccessoires Wooninspiratie

Boom in huis


Groen in huis is goed voor de luchtcirculatie. Als het gaat om de woonkamer, hal of keuken, dan denken de meeste mensen aan planten en bloemen. Want bomen die plaats je niet in huis, maar in de tuin. Toch? Nee, dat is dus niet waar. Vandaag wil ik aan jullie laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om een boom in huis te plaatsen. Sterker nog, het is een super leuke eyecatcher!

Boom in huis

Boom in huis

Hoogte

Natuurlijk, er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De hoogte is bijvoorbeeld erg belangrijk. Bomen zijn over het algemeen een stuk groter dan planten en bloemen. En omdat je in huis te maken hebt met een plafond, moet je er dus voor zorgen dat je boom niet te hoog is. Het moet natuurlijk wel passen. Alhoewel ik ook een heel bijzonder voorbeeld heb gevonden waar ze voor dit probleem een oplossing voor hebben bedacht.

Boom in huis

Boom in huis

Boom in huis

Gewicht

Een ander dingetje waar je ook rekening mee moet houden is het gewicht van de boom. Vooral bij de wat grotere bomen moet je ervoor zorgen dat je boom blijft staan. De pot die je gebruikt moet dus groot en zwaar genoeg zijn, zodat de boom overeind blijft. Het is ook een leuk idee om de boom in de vloer te planten. Maar dan moet je wel een stukje van je vloer verwijderen, wat niet altijd praktisch is.

Boom in huis

Boom in huis

Boom in huis

Boom in huis

Boom in huis

Boom in huis

Soorten bomen geschikt voor binnenshuis

Als je besloten hebt om een boom in huis te nemen, dan is de volgende vraag natuurlijk ‘Wat voor soort boom?’. Olijfbomen zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor binnen. Hoewel het hele mooie bomen zijn, horen ze toch echt buiten te staan. Vijgenbomen zijn erg populair als binnenboom, maar je kunt ook denken aan zogenaamde vingerbomen, rubberbomen of watercacao bomen. Hieronder heb ik een mooi overzichtje (wel in het Engels) gevonden met verschillende bomen die geschikt zijn voor binnenshuis.

Boom in huis

Bron: Jendeco.blogspot.com | Browndesigninc.com | Yellowtrace.com.au | Designdo.se | Planete-deco.fr | Goinghometoroost.com/

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Marlies
  25 mei 2016 at 14:01

  Vind vooral die tafel erg gaaf die je vindt op de foto met “Today is the day”. Erg minimalistisch maar wel de nadruk er op! Super gaaf!

 • Reply
  Britt Vossen
  18 december 2020 at 17:23

  Beste,
  Super goed en fijn artikel.
  Nou zoek ik dus een boom voor binnen. Enig idee hoe de boom heet op het laatste plaatje (waar de boom in het grind staat)?
  Ben heel erg benieuwd naar die boom.

  Groetjes, Britt

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.