Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Badkamerontwerp voor een moderne Victoriaanse woning
Badkamer inspiratie Modern interieur

Badkamerontwerp voor een moderne Victoriaanse woning


Dat de badkamer er mooi uitziet is één ding, maar daarnaast kan je ook de vraag stellen of het ontwerp van de badkamer past bij de stijl van het huis. Bij de interieurstijl en ook bij het type huis. Petrina Turner is een interieurontwerpster uit Australië, die zéker rekening houdt met dat aspect. Onderstaande badkamer, die we in haar portfolio hebben gevonden, is daar een heel mooi voorbeeld van. Mooi, praktisch en passend bij de stijl van het huis!

Badkamerontwerp voor een moderne Victoriaanse woning

Victoriaanse woning

De Australische interieurontwerpster kreeg de opdracht van een jong gezin, die in een prachtige karakteristieke Victoriaanse woning woont. De karakteristieke voorgevel van de woning is typisch Victoriaans, terwijl aan de achterkant van de woning een moderne uitbouw is gerealiseerd. De bewoners wilden daarom een badkamer ontwerp, die zowel bij de klassieke voorgevel als bij de moderne uitbouw past. Klinkt als een lastige uitdaging, maar Petrina heeft deze wens op een hele inspirerende manier vertaald naar een mooi badkamerontwerp.

Het is een ruime en lichte badkamer met een erg hoog plafond. De vloer is betegeld met mooie lichtgrijze tegels, die ook gebruikt zijn voor drie van de vier wanden. Het bovenste gedeelte van de wanden zijn niet betegeld. In plaats daarvan zijn die gedeeltes strak gestuukt en wit geschilderd.

Mintgroene schubben tegels bij ruime inloopdouche

Één van de grote blikvangers van de badkamer is de grote muur bij de inloopdouche. Die is namelijk betegeld met super leuke mintgroene tegels in een schubben patroon. Deze zien er niet alleen leuk en speels uit, deze muur past ook perfect bij de Victoriaanse stijl.

Badkamerontwerp voor een moderne Victoriaanse woning

Vrijstaand zwart bad

De inloopdouche is niet alleen erg ruim, maar het is ook voorzien van mooie details zoals het grote glazen douchewand en de mat zwarte regendouches set. Naast de douche vind je het vrijstaande zwarte bad. Ook de inbouwkraan bij het bad en de designradiator zijn zwart. Bij het bad is een leuk rustiek boomstam krukje geplaatst.

Badkamerontwerp voor een moderne Victoriaanse woning

Mintgroene badkamermeubel, marmeren blad en dubbele wastafels

De badkamermeubel vind je tegenover het bad, die over de gehele breedte tot in de inloopdouche loopt. Een mooie zwevende mintgroene badkamermeubel, die afgewerkt is met een dik marmeren blad en dubbele witte wastafels. Ook hier zijn bijpassende zwarte kranen gebruikt. Aan de wand zijn twee grote wandspiegels gemonteerd met mooie ronde hoeken.

Badkamerontwerp voor een moderne Victoriaanse woning

Bron: Petrinaturnerdesign.com.au | Amorfo Photography

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.