Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Deze badkamer is twee keer zo groot én zo mooi geworden!
Badkamer inspiratie Modern interieur Scandinavisch interieur

Deze badkamer is twee keer zo groot én zo mooi geworden!


Vandaag wil ik jullie inspireren met een hele bijzondere badkamer. Het is de badkamer van een mooi en karakteristiek appartement uit Kopenhagen. De foto’s die jullie hieronder zien, is van de volledig verbouwde badkamer. Vóór de verbouwing zag het er niet alleen heel anders uit, de badkamer was ook twee keer zo klein! Kijken jullie mee?

Deze badkamer is twee keer zo groot én zo mooi geworden!

De eigenaren kwamen van een veel groter huis met meerdere badkamers. De oorspronkelijke badkamer van hun nieuwe appartement was slechts 4,5m2 groot. Voor hen was dat dus veel te klein. Daarnaast was de stijl ook niet helemaal volgens wens. Daar moest iets aan gedaan worden. Met behulp van interieurontwerper Lene Halse, hebben zij tóch een badkamer gekregen waar ze helemaal blij mee zijn.

Grotere badkamer creëren

Het was de wens om een badkamer te realiseren met drie belangrijke functies. Naast de functie als badkamer, moest er ook een toilet komen, én de wasmachine en droger moesten er ook een plek krijgen. Dat allemaal in een kleine ruimte van slechts 4,5m2. Dat ging natuurlijk niet. Gelukkig kwam de Deense interieurontwerper toen met het idee om de kleine kamer ernaast bij de badkamer te betrekken. Daardoor zou de badkamer met een 9m2 twee keer zo groot worden. Dat bood heel veel perspectief!

Wasmachine kast wastafelmeubel combinatie

Zoals gewenst heeft de badkamer een wasmachine kast gekregen. Dit hebben ze gecombineerd met de wastafelmeubel van Multiform. Een mooie op maat gemaakte meubel, die afgewerkt is met gerookte eiken houten deuren en een mooi corian werkblad. Zowel de droger als de wasmachine zijn netjes achter de deurtjes verborgen. Tegen de muur bij het washok gedeelte, is een lange stoere bank geplaatst. Daar kan je niet alleen op zitten, maar je kunt er ook spullen op plaatsen.

Deze badkamer is twee keer zo groot én zo mooi geworden!

Inloopdouche naast toilet

Aan de andere kant van de badkamer vind je het toilet en de inloopdouche. Deze zijn middels een mooie glazen douchewand van elkaar gescheiden. Bij het toilet vind je bovendien twee inbouwkasten. Één in de muur boven het inbouwreservoir en een open inbouwkast aan de rechterkant.

Deze badkamer is twee keer zo groot én zo mooi geworden!

Deze badkamer is twee keer zo groot én zo mooi geworden!

Luxe en exclusiviteit

De eigenaren wilden bovendien een badkamer hebben, die luxe en exclusiviteit uitstraalt. Om dat te bereiken, heeft de Lene hele mooie materialen gebruikt. Op de vloer vind je bijvoorbeeld grote stoere grijze vloertegels van 60x60cm van Multiform. Deze tegels lopen ook door aan de wanden in de inloopdouche. De rest van de wanden zijn strak gestuukt en wit geschilderd.

Deze badkamer is twee keer zo groot én zo mooi geworden!

Om de badkamer nóg een luxere sfeer te geven, is er gekozen voor koperen details. De koperen wastafelkraan bijvoorbeeld of de leuke haken bij de bank. En ook de grote regendouchekop, het bijbehorende knoppen, en het bedieningspaneel van het hangtoilet zijn van koper.

De wastafelmeubel en de tegels zijn van Multiform, en ook de mooie witte design wandlampen en plafondlamp zijn van het Deense merk.

Bron: Bobedre.dk | Fotografie: Andreas Mikkel Hansen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Petra
    17 augustus 2017 at 17:32

    Wauw, de kleurencombinatie. Het chroom met strak wit. Ik ben oprecht verliefd en handig weggewerkt de wasmachine. Heel erg mooi gedaan!!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.