Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

houtlook tegel
Badkamer inspiratie Wooninspiratie

10 redenen om voor een houtlook tegel te kiezen


Al enige tijd zijn de houtlook vloertegels of keramische parket niet meer weg te denken uit het tegel assortiment. Het aanbod vloertegels houtlook is ontzettend groot. Nagenoeg elk merk heeft een prachtige serie tegels in het assortiment in diverse kleuren en maatvoeringen. In het begin waren er twijfels over de uitstraling van de houtlook tegels, maar ook deze twijfels zijn weggenomen door de mooie en gedetailleerde prints die verkrijgbaar zijn. Een houten vloer of een houtlook tegel? Ik deze blog geven wij je 10 redenen om te kiezen voor een houtlook tegel!

houtlook tegel

  1. Verbluffende imitaties

Een houtlook tegel is nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Dit komt door de snelle technologische ontwikkelingen die ervoor zorgen dat prints zeer gedetailleerd zijn. Ook bevatten de meeste houtlook tegels een ‘natural touch’, dit houdt in dat de tegel een voelbare hout structuur heeft. Dit zorgt voor een prachtig effect!

  1. Geen last van krassen of deuken

Een houtlook tegel is een machinaal vervaardigde tegel die is gebakken onder hoge temperaturen en is voorzien van een mooie print. Een grote ergernis bij ‘houten vloer bezitters’ zijn krassen en deuken die ontstaan. Hier heb je geen last van bij een houtlook tegel. Door de hardheid van de tegel kunnen en namelijk geen krassen of deuken ontstaan.

  1. Vlekvrije vloer in een handomdraai

Op elke vloer ontstaan vlekken, maar op niet elke vloer blijven ze zichtbaar. Op een houten vloer kunnen vlekken ontstaan die niet zomaar weg te poetsen zijn, dit geldt ook voor een natuursteen tegel. Keramiek heeft als grote voordeel dat vlekken niet in de tegel trekken, dit geldt dus ook voor keramische parket (houtlook tegel). Even vegen met een nat doekje en de vlekken zijn weg.

  1. Kleuren blijven mooi en zuren maken geen kans

Iedereen met een houten vloer of natuursteen tegels weet dat hij moet opletten met zuurhoudende middelen. De wc poetsen met een bleekmiddel is een van de dingen waarbij aandacht is vereist. Kies je voor een keramische houtlook tegel? Dan hoef je je hierover geen zorgen te maken. Een keramische tegel is namelijk volledig bestand tegen vlekken en zuurhoudende middelen.

  1. Onderhoudsarm en tijdbesparend

Er zijn geen dure onderhoudsmiddelen nodig om een houtlook vloer schoon te krijgen. Schoonmaken met water en zeep is voldoende om de vloer schoon en mooi te houden. Vlekken op een houten vloer of natuursteen tegel vergen extra onderhoud en vaak speciale onderhoudsmiddelen. Dit maakt keramische parket niet alleen onderhoudsarm, het bespaard ook in onderhoudskosten.

  1. Heerlijk warm met vloerverwarming

Keramische parket in combinatie met vloerverwarming is geen enkel probleem. Het bespaard daarnaast ook in de kosten omdat het de warmte geleid en goed vasthoud. Zelfs zonder de verwarming of een haard aan, is het aangenaam in huis met vloerverwarming. Een houten vloer in combinatie met vloerverwarming is een minder handige combinatie omdat de planken krom kunnen trekken.

  1. Perfect voor een badkamer of buiten

We zien de houtlook tegel in diverse ruimtes terug, het zorgt voor een warme uitstraling in huis. Vaak heeft een badkamer een vrij steriele uitstraling, keramische parket zorgt juist voor een warme sfeer. Het is prachtig én praktisch in een badkamer. Dit geldt ook voor een terras. We zien vaak grijs en antraciet tinten in de tuin, maar eigenlijk is een houtlook tegel een prachtige combinatie met al het groen in een tuin. Ook erg mooi is het om een houtlook vloertegel door te trekken naar buiten. Een houtlook terrastegel is niet alleen mooi, het is ook praktisch omdat de tegels kleurvast en antislip zijn.

  1. Diverse legmethoden mogelijk

Het leggen van houtlook tegels kan op allerlei manieren, de meest voorkomende is het planken patroon. Ook zien we steeds meer visgraat vloeren, eigenlijk alles is mogelijk met keramische parket. Een ander voordeel is dat het zonder problemen gecombineerd kan worden met vloerverwarming!

  1. Groot assortiment

Het aanbod houtlook vloertegels is ontzettend groot. De kleuren variëren van alle denkbare bruintinten tot grijze en witte houtlook tegels. Ook zien we veel variatie in prints; van effen tot gemêleerd en weinig tot veel noesten. Ook de afmetingen variëren van middel tot groot, de meest voorkomende afmetingen zijn 120x20x1 cm en 120x30x1 cm.

  1. Warme houten uitstraling

Een houtlook vloertegel zorgt, net als een houten vloer, voor een warme uitstraling in huis. Deze warme uitstraling kan in vrijwel elke ruimte gecreëerd worden.

houtlook tegel

houtlook tegel

houtlook tegel

houtlook tegel

houtlook tegel

houtlook tegel

houtlook tegel

houtlook tegel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.