Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Klassiek interieur Modern interieur

Woninginrichting Pittoreske spoorhuisje


Deze bijzondere woninginrichting is een project van Zecc architecten. Een voormalig spoorhuisje naast het station Santpoort-Noord is door de architecten uitgebreid en omgetoverd tot een prachtige woning. Niet alleen de woning en het interieur is bijzonder, maar juist ook de omgeving met aan de ene kant de spoorlijn en aan de andere kant het nationaal park Zuid Kennemerland is een inspiratiebron geweest voor dit project.

Het contrast tussen de strakke metalen rails en de zachtheid van het duinlandschap vormt de basisgedachte voor de verbouwing van deze woning en het interieur. De foto’s hieronder laten zien hoe dit in de praktijk is uitgevoerd. Super nice!

Woninginrichting Pittoreske spoorhuisje

Woninginrichting Pittoreske spoorhuisje

Woninginrichting Pittoreske spoorhuisje

Woninginrichting Pittoreske spoorhuisje

Woninginrichting Pittoreske spoorhuisje

Woninginrichting Pittoreske spoorhuisje

Woninginrichting Pittoreske spoorhuisje

Woninginrichting met authentieke details

Het pittoreske spoorhuisje is de basis van deze woning. Dit oude gedeelte straalt geborgenheid en authenticiteit uit met de mooi oude bakstenen en de originele kozijnen. Daarom is het ook een uitstekende keus geweest van de architecten om de binnenkant voor het spoorhuisje vrijwel ongemoeid te laten. Hiervanuit worden ook alle open ruimtes van de woning aan elkaar verbonden.

Interieur mix van oud en modern

Terwijl het authentieke spoorhuisje staat voor de zachtheid van het duinlandschap, zijn de uitbreidingen aan de woning de strakke metalen rails. Aan twee zijden is een uitbreiding gerealiseerd met harde strakke lijnen en grote glasvlakken, waardoor je een mooi uitzicht hebt op het natuur. Aan de oostzijde van de woning is een grote woonkamer ingericht waar tevens ook de ingang zich bevindt. Precies hieronder vind je de slaapkamer met de badkamer. Vanuit het midden van de woning tref je lange zichtlijnen aan. Via een mooie open strakke witte trap heb je hier ook toegang tot de verschillende verdiepingen.

Betonnen vloer, bakstenen muren en houten balken

In de woninginrichting wordt het contrast tussen hard en zacht voortgezet. De gehele woning is bijvoorbeeld voorzien van een strakke moderne betonnen vloer, die een mooie match vormt met de onbewerkte bakstenen muren en de houten balken aan het plafond. Vooral in de grote woonkeuken komt deze combinatie mooi tot z’n recht. De woninginrichting wordt ingevuld door een mix van designklassiekers met gevonden voorwerpen, een koeienhuid en een Perzisch tapijt. En volgens mij zijn de bewoners liefhebbers van cactussen…

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.