Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Mediterrane dakterras ideeën
Dakterras inspiratie

Mediterrane dakterras ideeën


Als je aan een dakterras denkt, waar denk je dan aan? Een buitenruimte op het dak, een tuin op het dak, een groot balkon op het dak? Ik heb meteen een beeld voor me van een vlakke tuin van ongeveer twee bij twee meter, afgekaderd met lage houten rekken. Geen idee hoe dit komt, maar het ziet er in ieder geval niet zo uit als onderstaand dakterras. En ik denk dat voor jullie hetzelfde geldt? Maar daarom komen jullie ook hier, om inspiratie en leuke ideeën op te doen 🙂

Mediterrane dakterras ideeën

Zomers dakterras

Het unieke aan dit dakterras komt waarschijnlijk ook omdat het zich niet in Nederland bevindt. En dat zie je eigenlijk al meteen. Aan het steenwerk, de kleuren en materialen. Een mediterrane uitstraling met een heerlijke zomerse sfeer. Maar dit neemt niet weg dat je een soortgelijke sfeer kan creëren op jouw eigen dakterras in dit kikkerlandje. Zoals ik al zei, het is gewoon een kwestie van materialen en kleuren. In dit geval zie je dat wit gecombineerd wordt met een turquoise blauw achtige tint. Nice!

Jij zou dat bijvoorbeeld kunnen doen met een witte houten bankje met daarop leuke turquoise kussens. Met leuke accessoires zoals lampionnen, kaarsen, dekentjes kunnen allemaal een rol spelen.

Dakterras met zonnescherm

Dit dakterras bestaat uit twee niveau’s. Het lage niveau waar de eettafel geplaatst is en een hoger niveau die via een vaste trap te bereiken is. Op dit niveau is een soort van lounge gecreëerd met leuke stoelen en een tafel. Op een dakterras is het misschien wat lastiger om een zonnescherm te plaatsen zoals je die ook hebt op balkons. Dat hebben ze hier opgelost door simpel een doek te spannen over het lounge gedeelte. Soms kan je met een beetje creativiteit al heel ver komen!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.