Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Welke soorten liften zijn er voor in huis?
Woonaccessoires Wooninspiratie

Welke soorten liften zijn er voor in huis?


De meeste huizen hebben geen liften, gewoonweg omdat ze niet nodig zijn. Maar soms kan een lift in huis wel handig zijn. Bijvoorbeeld als je een huis hebt met meer dan drie verdiepingen. En als je niet zo mobiel bent, dan is een lift zelfs een noodzaak. Voor invaliden en ouderen is het bijna niet te doen om in een huis te wonen waarbij je trappen moet lopen. Met een lift in huis is dat probleem opgelost. Vandaag willen we het hebben over welke soorten liften er zijn voor in huis. Lees het hieronder!

Welke soorten liften zijn er voor in huis?

Er zijn drie soorten liften die je in huis kunt gebruiken als vervanger van de trap, namelijk trapliften, huisliften en platformliften.

Trapliften

Voor ouderen en invaliden zijn trapliften een populaire keuze. Je zou het kunnen zien als een elektrische stoel, die middels een rails langs de trap is bevestigd. De persoon neemt plaats in de traplift en met behulp van de knoppen kan de traplift bedient worden. Er zijn trapliften voor zowel rechte trappen als gebogen trappen. De prijzen van een traplift kunnen varieren tussen €2.000 – €15.000.

traplift

Platformliften

Voor mensen die in een rolstoel zitten heeft een normale traplift geen zin. De rolstoel kan namelijk niet meegelift worden. Daarom zijn er platformlift voor rolstoelen in het leven geroepen. Een platform lift is voorzien van een platform, waar je met een rolstoel op kunt rijden. Op die manier ben je ook volledig mobiel als je bovenaan de trap staat. De prijzen van een platformlift liggen wel een stuk hoger. Reken op een bedrag tussen €8.500 – €20.000.

platformlift

Huisliften

Dan heb je ook nog de huisliften. Dat zijn liften die het meest lijken op een lift die je ook gewend bent in bijvoorbeeld openbare gebouwen. Huisliften kan je ook onderdelen in verschillende soorten. Zo heb je een huislift waarbij je geen schacht nodig hebt, je hebt zogenaamde open huisliften en je hebt spindel aangedreven personenliften. Deze laatste zijn de meest toegepaste personenliften. Huisliften kosten tussen €15.000 – €40.000.

huislift

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Wel of geen traplift in huis? | Inrichting-huis.com
    3 februari 2020 at 07:00

    […] ook: Welke soorten liften zijn er voor in huis? Een veilige badkamer Woningaanpassing voor ouderen Trap […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.