Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Meubels Wooninspiratie

IKEA schoenenkast


Persoonlijk ben ik groot fan van IKEA. Niet dat we super veel spullen in huis hebben van IKEA, maar sommige meubels van het Zweedse woonwarenhuis zijn gewoon geweldig. Praktisch en flexibel in gebruik, mooi kwa design en vooral ook erg betaalbaar. Dat is eigenlijk waar IKEA voor staat.

De Besta kasten zijn daar een heel goed voorbeeld van. Super functionele kasten die je voor verschillende doeleinden kunt inzetten. Een ander goed voorbeeld zijn de IKEA schoenenkasten. Het zijn vooral twee specifieke schoenenkasten die erg populair zijn: de Trones schoenenkast en de Ställ schoenenkast. Ik heb de mooiste voorbeelden en inspiratie foto’s voor je op een rijtje gezet. Enjoy!

IKEA schoenenkast

IKEA schoenenkast

IKEA schoenenkast

IKEA schoenenkast

IKEA Trones schoenenkast

De IKEA Trones schoenenkast is een eenvoudige minimalistische schoenenkast van kunststof, bestaande uit drie losse vakken, die je boven elkaar of naast elkaar kunt ophangen aan de wand in de hal. Mocht je het mooier vinden of komt het gewoon beter uit, dan kan je de vakken los van elkaar plaatsen. De Trones koop je per drie vakken voor slechts €34,95. Door meerdere te nemen, is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld een complete wand mee te bekleden. Het is dus eigenlijk een super flexibel systeem, waarmee je jouw eigen unieke IKEA schoenenkast kunt creëren. De vakken zijn ondiep en neemt daardoor weinig ruimte in beslag (perfect voor een smalle hal). Naast het opbergen van schoenen, kan je ook spullen zoals handschoenen, sjaals of andere accessoires in opbergen. Verkrijgbaar in de kleuren groen, blauw, wit of zwart.

IKEA Trones schoenenkast

IKEA Trones schoenenkast

IKEA Trones schoenenkast

IKEA Trones schoenenkast

IKEA Trones schoenenkast

IKEA Trones schoenenkast

IKEA Trones schoenenkast

IKEA Trones schoenenkast

IKEA Ställ schoenenkast

Een andere IKEA schoenenkast die erg populair is, is de Ställ schoenenkast. Een iets luxere variant die met een vanaf prijs van €89,95 ook iets meer kost. Hier krijg je wel een stevige kast met vier grote vakken voor terug. Bij het ontwerp is er gedacht aan praktische dingen zoals de gaten in de kast, zodat je schoenen de ventilatie en ruimte krijgen die ze nodig hebben. De IKEA Ställ schoenenkast heeft ook alleen poten aan de voorkant en daardoor kan je de kast boven de plint dicht tegen de muur monteren. Veel mensen gebruiken zelfs helemaal geen poot. Net als de Trones, is de Ställ schoenenkast vanwege het ondiepe karakter ook ideaal voor een smalle hal. Verkrijgbaar in wit en berken.

IKEA stall schoenenkast

IKEA stall schoenenkast

IKEA stall schoenenkast

IKEA stall schoenenkast

IKEA Bissa schoenenkast

Een andere populaire schoenenkast van IKEA is de Bissa schoenenkast. Ook deze IKEA schoenenkast kenmerkt zich met een eenvoudig en minimalistisch ontwerp. Het is verkrijgbaar in een twee vakkenvariant (€24,95) en een drie vakken variant (€34,95) en in de kleuren wit en zwart bruin. In de kleine schoenenkast kan je minstens acht paar schoenen opbergen, terwijl je in de grote variant minstens twaalf paar schoenen kwijt kunt. Dankzij de diepte van 28 cm is de IKEA Bissa schoenenkast ook heel erg geschikt voor een kleine smalle hal.

IKEA Bissa schoenenkast hack

Deze IKEA BISSA hack is de leukste die ik heb gevonden. De oorspronkelijke witte schoenenkast is in een mooie grijsblauwe kleur geverfd, en de deurtjes zijn gepimpt met chique gouden ronde deurknoppen. Daarnaast hebben ze de schoenenkast ook aan de wand gemonteerd.

IKEA Bissa schoenenkast plank

De houten plank hack blijft erg populair voor IKEA meubels. Dat geldt dus ook voor de IKEA BISSA schoenenkast!

IKEA Bissa schoenenkast

In deze hal zijn de kleine en de grote Bissa schoenenkasten naast elkaar geplaatst.

IKEA Hemnes schoenenkast

De duurste schoenenkast van IKEA is de Hemnes schoenenkast. Deze chique schoenenkast is verkrijgbaar in een twee vakken en een vier vakken variant. Beide varianten zijn in de kleuren wit en zwartbruin verkrijgbaar voor €99,95. De schoenenkast is voorzien van twee poten aan de voorkant, en dient aan de muur vast gemonteerd te worden. Standaard wordt de Hemnes geleverd met mooie deurknoppen, maar deze kan je heel eenvoudig vervangen met bijvoorbeeld populaire leren handgrepen.

IKEA Hemnes schoenenkast

Deze IKEA Hemnes schoenenkast is blauw geschilderd. Ook leuk!

IKEA Hemnes schoenenkast

Deze Hemnes schoenenkast is super stijlvol gemaakt met bruine leren handgrepen.

IKEA Hemnes schoenenkast

De standaard IKEA Hemnes schoenenkast gecombineerd met een mooie ronde spiegel aan de muur.

IKEA Nordli schoenenkast

De IKEA Nordli is een hele populaire slaapkamer serie, die zowel bedden als ladekasten bevat. De Nordli ladekasten vind je vaak terug als kledingkast in de slaapkamer, die super handig zijn voor het opbergen van tshirts en ondergoed. Maar de Nordli kasten zijn ook erg populair als schoenenkast in de hal. Je kunt er niet alleen veel schoenen in opbergen, maar je zou het ook heel handig en leuk als een soort bankje kunnen gebruiken. Het leuke van de Nordli kasten, is dat ze een modulair karakter hebben. Je kunt dus helemaal zelf beslissen hoeveel Nordli kasten je naast en op elkaar gaat plaatsen.

IKEA Nordli schoenenkast met bankje

In deze hal zijn gestapelde Nordli kasten gecombineerd met een lage Nordli kast. De lage kast wordt leuk gebruikt als bankje.

IKEA Nordli schoenenkast met bankje hal

Boven deze mooie minimalistische Nordli schoenenkasten is een mooie grote ronde spiegel opgehangen.

Ook hier worden de Nordli schoenenkasten gebruikt als bankje in de hal. Met het schapenvachtje ziet het er helemaal leuk uit!

Bron: Apartmenttherapy.com | Elisabethheier.blogspot.com | Myscandinavianhome.blogspot.se | Decoholic.org | Homemademakeovers.blogspot.com | Ikea.com | Elisabethheier.no | Passionsforfashion.dk | Vosgesparis.blogspot.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

6 Comments

 • Reply
  Marijke I easydailyfood
  31 oktober 2015 at 14:44

  Ziet er heel stijlvol uit zo. Handige oplossing voor al die schoenen!

  • Reply
   Manfung
   2 november 2015 at 12:44

   Ja he? Maar het leuke is, is dat het erg ook heel leuk uit kan zien. Ook niet onbelangrijk 🙂

 • Reply
  Schoenenkast inspiratie | Inrichting-huis.com
  16 maart 2016 at 11:00

  […] natuurlijk standaard kant en klare schoenenkasten, zoals ik in de blog heb laten zien van ‘IKEA schoenenkast‘, maar voor de mensen met een grote collectie is een simpele kast niet voldoende. IKEA biedt […]

 • Reply
  Zo ziet de inloopkast uit van een woning van $10.5! | Inrichting-huis.com
  27 februari 2018 at 11:01

  […] hele grote schoenencollectie hebt met meer dan vijftig paar schoenen? Tjsa, dan is een eenvoudige IKEA schoenenkast natuurlijk niet voldoende. Vandaag wil ik een inloopkast laten zien van zo’n […]

 • Reply
  Leon
  28 februari 2019 at 17:03

  Ikea is in deze tijd echt niet meer weg te denken. En hoewel ik zelf niet veel producten van de Ikea in huis heb, ben ik wel heel blij met de spullen die ik van ze heb. Ik heb ook lange tijd een Ikea wandschoenenkast gehad en de kwaliteit was zeer goed. Buiten dat zag het er ook stylish uit.

 • Reply
  Ingrid
  20 augustus 2020 at 02:54

  Bij het voorbeeld met die Nordli schoenkast. Die buizen waar je kleerhangers aan kan hangen waar kan je die kopen ?

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.