Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Vaste voorraadkast in de keuken
Industrieel interieur Wooninspiratie

Voorraadkast ideeën


Aan sommige dingen in huis denk je helemaal niet als je voor het eerst een huis koopt. Dingen die je pas later tegenkomt als je het zelf hebt meegemaakt. Vooral praktische zaken zoals de voorraadkast. Een grote voorraadkast waar je al je boodschappen in kwijt kunt. Vandaag wil ik jullie inspireren met leuke voorraadkast ideeën!

Vaste voorraadkast in de keuken

voorraadkast ideeën

Open rekken voorraadkast

Waar moet je aan denken?
Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn voor een voorraadkast. Ten eerste moet het groot genoeg zijn en voldoende ruimte hebben om al je voorraad in op te bergen. Het moet georganiseerd zijn, zodat je dingen makkelijk terug kunt vinden. En tot slot zou het handig zijn als de voorraadkast dicht bij de keuken is. Op die manier heb je alles bij de hand.

Uitschuifbare voorraadkast

Open rekken voorraadkast

Luxe voorraadkast

Leuke voorraadkast keuken

Aparte kamer, trapkast of losse kast
Het zou ideaal zijn als je een aparte kamer hebt bij de keuken, die je volledig in kan richten als voorraadkast. Maar lang niet iedereen heeft zoveel ruimte.

Een van de meest voorkomende vorm van de voorraadkast is de trapkast. De ruimte onder de trap. De ruimte is meestal groot genoeg, en je kunt het heel praktisch inrichten door middel van het monteren van verschillende open planken.

Voorraadkast trapkast

Voorraadkast schuifdeur

In de keuken
Heb je geen trapkast of is het al gebruikt voor iets anders? Dan is de keuken zelf de meest logische plek. Want zoals ik al zei, is het erg handig als je alles dicht bij de hand hebt. Je zou extra keukenkasten kunnen nemen zodat je meer opbergruimte hebt. Als je een wand over hebt, dan kan je nadenken om een op maat gemaakte wandkast of inbouwkast te laten maken. Als je budget het niet toelaat, dan is het overigens ook heel goed mogelijk om open rekken of open planken te gebruiken. En een andere simpele manier is gewoon een aparte kast die je in de winkel kunt kopen. Dit kan een dichte kast of een mooie vitrinekast zijn.

voorraadkast

voorraadkast inspiratie

Voorraadkast met open planken

Inbouw voorraadkast

Industriele voorraadkast

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.