Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

visgraat tegels vloer badkamer
Badkamer inspiratie

Visgraat vloer in badkamer


De visgraat vloer is super populair. Wat heel veel mensen niet weten, is dat een visgraat vloer niet altijd een houten vloer hoeft te zijn. Visgraat is slechts een patroon, die je met verschillende soorten vloeren kunt leggen. De visgraat houten vloer is weliswaar erg populair, maar er zijn dus meer soorten vloeren, waarmee je een visgraat patroon kunt creëren. Denk aan visgraat tegels, visgraat laminaat of visgraat PVC vloeren. Deze vloeren zijn allemaal hele goede alternatieven voor de visgraat houten vloer. Lees er hieronder meer over.

Visgraat houten vloer

De visgraat houten vloer is veruit de meest populaire variant uit deze lijst. Het hout geeft je interieur een hele mooie, warme en super chique uitstraling. Je treft het meestal aan in de woonkamer, maar in een badkamer is de visgraat houten vloer veel minder geschikt. De badkamer is een natte en vochtige ruimte. En hout kan slecht tegen water. Dit betekent niet perse dat het per definitie niet mogelijk is om de badkamer in te richten met een echte visgraat houten vloer, maar er zijn zéker wel extra maatregelen die je moet treffen om ervoor te zorgen dat de houten vloer zo lang mogelijk goed blijft. Laat je daarom goed informeren door een adviseur.

visgraat houten vloer badkamer

visgraat houten vloer badkamer

visgraat houten vloer badkamer

Fotografie: Julien Fernandez

Visgraat tegels

In een badkamer zijn tegels natuurlijk erg populair. En tegels heb je in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Zo zijn er dus ook visgraat tegels verkrijgbaar. Het grote voordeel van visgraat tegels in de badkamer, is dat het super waterbestendig is. Je zou de vloer ermee kunnen betegelen, maar je kan ook een mooi visgraat patroon creëren aan de muren.

visgraat tegels vloer badkamer

visgraat tegels vloer badkamer

visgraat tegels vloer badkamer

visgraat vloer en wand badkamer

visgraat tegels badkamer groen

visgraat vloer badkamer wit

visgraat vloer badkamer

Visgraat PVC vloer

Vind je de warme en chique uitstraling van een visgraat houten vloer heel mooi, maar je wilt het risico nemen vanwege het vocht in de badkamer? Dan kan is een visgraat PVC vloer een goed idee zijn. Een PVC vloer biedt een aantal hele praktische voordelen ten op zichte van een echte houten vloer. Zo is PVC een hele harde een duurzame vloer, het is kras- en waterbestendig, en het is een stuk goedkoper. Daarnaast zijn sommige visgraat PVC vloeren bijna niet te onderscheiden van een echte visgraat houten vloer. Hieronder kan je een aantal hele mooie voorbeelden zien van de mooiste PVC vloeren van PVCvloeren.nl.

visgraat pvc vloer badkamer-2

visgraat pvc vloer badkamer-2

visgraat pvc vloer badkamer-2

Visgraat laminaat

Dan bestaat er ook nog zoiets als visgraat laminaat. Laminaat kennen we allemaal, maar wisten jullie dat het ook verkrijgbaar is in visgraat variant? Je zou het heel erg kunnen vergelijken met een PVC visgraat vloer. Laminaat kan je zien als een iets goedkopere variant, waarbij ook de kwaliteit iets minder is als PVC.

Visgraat laminaat vloer badkamer

Visgraat laminaat vloer badkamer

Visgraat laminaat vloer badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Femke van Dijk
    2 april 2019 at 13:42

    Wauw, wat een mooie ontwerpen zeg, heel gaaf! Bedankt voor het delen!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.