Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Van donkere raamloze magazijn in Parijs tot stoere loft met veel lichtinval
Binnenkijken Industrieel interieur

Van donkere raamloze magazijn in Parijs tot stoere loft met veel lichtinval


Toen Marie en Gilles Ballard op zoek waren naar naar een grotere woning in Parijs voor hun gezin van vier, verkenden ze allerlei mogelijkheden. Op een gegeven moment hadden ze een bezichtiging op de benedenverdieping van een voormalige stoffenmagazijn gelegen in het 11e arrondissement. Het viel vooral op dat er helemaal geen ramen aanwezig waren, waardoor het super donker was. Dit was precies wat ze zochten. Gezien de hoge huizenprijzen in Parijs, moesten ze iets hebben dat niemand anders wilde.

Van donkere raamloze magazijn in Parijs tot stoere loft met veel lichtinval

Centrale binnenplaats

Natuurlijk zagen ze de enorme potentie van het pand. Tijdens de bezichtiging bedachten ze het ultieme stedelijk binnen-buiten wonen. Ze zagen het al helemaal voor zich hoe een patio in het midden van het pand voor de nodige lichtinval zorgt. Dit bleek een geweldig idee te zijn, zelfs na het bespreken met architect Guillaume Terver van Le LAD (Laboratoire en Architecture and Design). Het duurde acht maanden voordat alle vergunningen waren verleend, maar uiteindelijk is de gewenste centrale binnenplaats gecreëerd, met daaromheen de woning met kamerhoge glazen wanden en schuifdeuren, die elke kamer van de buitenruimte scheiden. De kamers stromen rond de nieuwe binnenplaats, inclusief de kinderkamers naast de ingang.

lange underlayment keuken

lichte woonkamer loft parijs

Het ontwerpgerichte paar heeft een eigen sieradenbedrijf Medecine Douce. Marie is de oprichter/creatief directeur en Gilles, met een financiële achtergrond, leidt het bedrijf. Het belangrijkste ontwerpidee was het gebruik van lowtech-materialen en het vinden van een natuurlijke esthetiek. Ze wilden namelijk de geest van Medecine Douce vertalen in het interieur van hun huis, met een eenvoudige en verfijnde sfeer.

Eenvoudig en verfijnd interieur

De patio-structuur was het moeilijkste om te ontwerpen omdat er zoveel mogelijkheden waren. Ze kozen uiteindelijk voor mooie natuurlijke houten deuren en kozijnen, als een contrast ten op zichte van de rauwe betonnen structuur. Op die manier hebben ze de originele geschiedenis van de plek in tact gehouden, en tegelijkertijd een eigentijdse en comfortabele stijl gegeven.

minimalistische loft slaapkamer

multiplex keuken marmeren werkblad

De woonkamer is gecombineerd met de open keuken. Er is gekozen voor een stoere multiplex keuken, die overloopt op de grote kast helemaal over de gehele breedte van de woonkamer. Het grenen multiplex is subtiel gecombineerd met een marmeren werkblad en matzwarte kraan, wat ook weer een contract is tussen het ruwe en het verfijnde.

Een stoere rustieke dragende balk trekt de aandacht in het midden van de open woonkamer en verdeelt de ruimte visueel tussen de keuken en de eetkamer. Glazen stenen in het plafond verspreiden het zonlicht dat van bovenaf doorstraalt, net als takken van een boom.

open keuken loft parijs

planten onderhoudsvriendelijke tuin

Eclectisch interieur

In plaats van alles nieuw te kopen, komen heel veel meubels uit vintage en antieke markten en winkels. Dit heeft geresulteerd in een mooie eclectische mix met prachtige stukken zoals de prachtige grijze bank, de boomstam salontafel en de zwarte metalen fauteuils. Door dit te combineren met de minimalistische rauwe elementen, voelt het interieur bijzonder elegant aan.

Ons huis roept een gevoel van welzijn en balans op, het is rauw en soepel, eigentijds en comfortabel.

De tuin is onderhoudsvriendelijke ingericht. De tuinmeubelen zijn eenvoudig en stevig. Grote en kleine bomen zijn gecombineerd met een mix van aromatische planten en bamboe. En de grond is bedekt met houtsnippers, ideaal voor drukbezochte buitenruimtes.

plattegrond loft woning parijs

steunpilaren loft

stoere minimalistische badkamer

underlayment keuken loft

van donkere raamloze magazijn in parijs tot stoere loft met veel lichtinval

betonnen vloer multiplex wanden

grote glazen ramen deuren woonkamer

grote glazen wanden houten kozijnen

Hieronder zie je een aantal before foto’s:

Loft parijs before

Loft parijs before

Loft parijs before

Fotografie: Jean François Gaté

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.