Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Uitgebreide review: Slide Pro voor slimme elektrische gordijnen getest en beoordeeld
Wooninspiratie

Uitgebreide review: Slide Pro voor slimme elektrische gordijnen getest en beoordeeld


Overweeg jij slimme elektrische gordijnen voor thuis? Lees onze gedetailleerde review van Slide Pro, het slimme gordijnsysteem dat je bestaande gordijnen transformeert. Ontdek hoe het werkt, zijn functies en onze ervaring met installatie en gebruik.

In een wereld waarin slimme technologieën ons dagelijks leven steeds meer doordringen, is het geen verrassing dat we ook in onze huizen streven naar meer gemak en comfort. Een van de gebieden waarop deze revolutie merkbaar is, is in onze gordijnen. Het transformeren van gewone gordijnen tot slimme, elektrische gordijnen kan niet alleen het dagelijkse leven vereenvoudigen, maar ook een vleugje moderniteit en luxe aan onze woningen toevoegen.

Een opvallende speler in deze evolutie is Slide, een innovatief systeem dat beweert van je bestaande gordijnen slimme elektrische exemplaren te maken. Onze nieuwsgierigheid werd gewekt, en we besloten om Slide Pro grondig te testen. In deze uitgebreide review delen we onze ervaringen, bevindingen en inzichten over dit veelbelovend product.

slide pro verpakking

Light, Comfort of Pro

Slide is verkrijgbaar in drie varianten: Light, Comfort en Pro. Slide Light Kenmerkt zich met onderstaande functies:

Slide Light:

 • Geschikt voor alle rechte rails tot 6 meter.
 • Kan worden gebruikt met zowel enkele als dubbele (symmetrische) gordijnen.
 • Mogelijkheid om Slide van overal ter wereld te bedienen via de Slide app.
 • Timer routines voor automatische bediening op specifieke tijdstippen.
 • Speciale routines voor het openen en sluiten van gordijnen bij zonsopgang en zonsondergang.
 • Wekkerfunctie voor een geautomatiseerde start van je dag.
 • Handmatige bedieningsoptie voor flexibiliteit.

Slide Comfort:

 • Alle functionaliteiten van Slide Light, plus:
 • Touch&Go-functie waarmee je gordijnen kunt bedienen met een eenvoudige beweging aan het gordijn.
 • Snelheidsregeling (speedcontrol) om de bewegingssnelheid van je gordijnen aan te passen naar jouw voorkeur.

Slide Pro:

 • Voor wie zijn Slide wil integreren met een Smart Home systeem, zoals Google Home, Apple Homekit, Matter integratie en IFTTT, is er de Slide Pro-variant.

Wij hebben de Slide Pro getest, hoewel we het nog niet hebben geïntegreerd met een Smart Home systeem.

Installatie met de Slide app.

Installatie met de Slide app.

Het installatieproces

De Slide Pro hebben we per post opgestuurd gekregen. De doos is goed verpakt met een extra doos inclusief luchtzakjes ter bescherming van het product.

Het afgelopen jaar zijn ze bezig geweest om de montagemethode te verbeteren. Er is een extra nieuw onderdeel ontwikkeld, genaamd de railgrip, waarmee de installatie makkelijker en eenduidiger is geworden.

Wat fijn is, is dat er geen extra gereedschap nodig was. Het enige wat we nodig hadden, was een meegeleverde kleine imbussleutel, waarmee de railgrip op onze gordijnrails gemonteerd kan worden.

Omdat we een relatief hoog plafond hebben van 2.85 meter, hadden we wel een ladder nodig om bij de gordijnrails te kunnen komen. Bovendien hadden we het geluk dat we met z’n tweeën waren, wat handig bleek bij het trekken van de kabel van het ene gordijn naar het andere. We hebben namelijk twee gordijnen op één rails.

Een belangrijk punt is dat er een stopcontact in de buurt moet zijn voor de motor van Slide. Gelukkig heeft Slide hieraan gedacht, want de voedingsdraad is lang genoeg om gemakkelijk bij een stopcontact te komen, zelfs als deze laag op de muur is geplaatst.

In de handleiding wordt de installatie duidelijk en stap voor stap uitgelegd. De meegeleverde instructies en online video’s waren zeer nuttig en zorgden ervoor dat we geen problemen ondervonden tijdens het installatieproces.  We hadden in totaal ongeveer 45 minuten nodig, inclusief de tijd die we besteedden aan het installeren van de app en het kalibreren van het systeem.

slide pro installatie

Wat vinden we fijn van Slide Pro?

Slide Pro heeft ons op verschillende manieren weten te overtuigen en biedt een aantal aantrekkelijke voordelen:

 1. Gebruik van bestaande gordijnrails en gordijnen: Een van de grote pluspunten van Slide Pro is dat je je bestaande gordijnrails en gordijnen kunt behouden. Dit bespaart niet alleen kosten, maar maakt de overgang naar slimme gordijnen ook uiterst eenvoudig.
 2. Flexibele Bediening: Slide Pro biedt zowel handmatige als app-gebaseerde bedieningsopties. Met de app kun je je gordijnen vanaf elke locatie ter wereld bedienen, waardoor je ultieme flexibiliteit hebt in het beheer van je gordijnen.
 3. Soepele werking: Aanvankelijk waren we bezorgd over hoe Slide Pro zou presteren op onze vrij stroeve gordijnrails, vooral gezien de lengte van ongeveer 4.5 meter. Tot onze aangename verrassing werkte Slide echter verbazingwekkend soepel, zonder haperingen. Het werkt zelfs beter dan toen we het nog met de hand bedienden.
 4. Onzichtbaar Design: Een ander aspect dat we zeer op prijs stellen, is dat het hele Slide Pro-systeem, inclusief de motor en bekabeling, volledig verborgen blijft achter de gordijnen. Dit zorgt voor een nette en opgeruimde uitstraling in onze woonkamer.
 5. Handige Holiday Mode: Slide Pro biedt een handige Holiday mode met willekeurige intervaltijden. Hiermee kun je instellen dat de gordijnen automatisch openen en sluiten, wat niet alleen handig is voor privacy, maar ook als effectieve inbraakpreventie fungeert.

Kortom, Slide Pro heeft indruk gemaakt met zijn gebruiksgemak, soepele werking en handige functies, waardoor het een waardevolle toevoeging is geworden aan ons dagelijks leven en de beveiliging van onze woning.

Het enige nadeel

Een belangrijk punt om op te merken is dat Slide Pro zijn kracht uitsluitend ontplooit in combinatie met overgordijnen. Als je andere typen gordijnen hebt, zoals rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen, dan moet je op zoek gaan naar een alternatief systeem. Dit beperkt de veelzijdigheid van Slide Pro en kan een teleurstelling zijn voor huishoudens met verschillende gordijntypen.

Conclusie

Na uitgebreid gebruik en grondig testen van Slide Pro, kunnen we concluderen dat dit slimme gordijnsysteem een waardevolle toevoeging kan zijn voor huishoudens die op zoek zijn naar meer comfort en gemak. Met zijn eenvoudige installatie, flexibele bedieningsopties en handige functies heeft Slide Pro ons aangenaam verrast en onze verwachtingen overtroffen.

Het feit dat Slide Pro gebruikmaakt van bestaande gordijnrails en gordijnen, zonder de noodzaak van dure aanpassingen, is een groot pluspunt. De soepele werking, zelfs op lange en stroeve gordijnrails, heeft ons vertrouwen in dit systeem versterkt. Daarnaast waarderen we het onzichtbare design, waarbij alle componenten netjes achter de gordijnen verborgen blijven.

De mogelijkheid om Slide Pro zowel handmatig als via de app te bedienen, met de toegevoegde flexibiliteit van wereldwijde afstandsbediening, draagt bij aan het gebruiksgemak. De Holiday mode met willekeurige intervaltijden biedt niet alleen gemak, maar ook extra beveiliging voor je woning.

Echter, het enige nadeel dat we hebben ontdekt, is de beperkte compatibiliteit met alleen overgordijnen. Voor huishoudens met andere gordijntypen kan Slide Pro geen oplossing bieden.

Al met al biedt Slide Pro een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding voor diegenen die op zoek zijn naar de voordelen van slimme gordijnen. Het is een product dat ons dagelijks leven heeft vereenvoudigd en onze woning een modern tintje heeft gegeven. Het is echter belangrijk om je bewust te zijn van de beperkingen met betrekking tot het type gordijnen dat compatibel is met dit systeem voordat je een aankoop overweegt.

 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.