Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Twee huizen in één samengevoegd
Binnenkijken Klassiek interieur Modern interieur

Twee huizen in één samengevoegd


In het portfolio van Bijvoet Architectuur van architect en stadsontwerper Caroline Bijvoet, kwam ik deze bijzondere woning tegen. Een woning die eigenlijk bestaat uit twee woningen. Heb je jezelf dat weleens afgevraagd? Je vindt een huis super mooi, maar is misschien te klein. Kon je maar het huis van je buren erbij kopen en er één geheel van maken. Marleen en haar gezin wonen in zo’n woning. In een woning bestaande uit twee samengevoegde monumentenpanden in Weesp. Super mooi!

Twee huizen in één samengevoegd

Twee huizen in één samengevoegd

Proefwonen

Toen Marleen dit huis op het oog had, waren de twee herenhuizen al samengevoegd. Het interieur was alleen super gedateerd. Daarom wilde ze ook alles opnieuw ontwerpen en vormgeven. Om precies erachter te komen wat ze wilde, had ze een maand lang voor de verbouwing in het huis te wonen. Dit is overigens een hele goede tip! Op die manier kon ze namelijk het huis leren kennen. Wat is fijn en wat is minder fijn. Zo had ze ontdekt dat er in bepaalde ruimtes te weinig licht waren. De oplossing waren daklichten en glasplaten in e vloer.

Authentiek interieur in een modern jasje

De mooie authentieke gevels zijn natuurlijk bewaard gebleven. In het interieur komen deze details terug in een modern jasje. De houten balken op de zolderverdieping bijvoorbeeld zijn volledig gerestaureerd. En ook de mooie raampartijen hebben een klassiek tintje. De houten visgraat vloer past er perfect bij! Dit hebben ze gecombineerd met moderne meubels en veel op maat gemaakte oplossingen. In de lange muur in de woonkamer zijn veel nisjes gemaakt, waarvan één als boekenkast wordt gebruikt, in de ander de TV is verwerkt, en in de derde en tevens grootste een zitplek is gecreëerd. Om te kunnen genieten van het uitzicht op de Vecht, is er aan de voorkant een verhoging met een loungehoek gecreëerd.

Twee huizen in één samengevoegd

Twee huizen in één samengevoegd

twee-huizen-in-een-samengevoegd-5

Twee huizen in één samengevoegd

Twee huizen in één samengevoegd

Twee huizen in één samengevoegd

Twee huizen in één samengevoegd

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Architect Dash Marshall voegt twee woningen samen tot één grotere familiewoning | Inrichting-huis.com
  16 september 2018 at 11:00

  […] Caroline Bijvoet van Bijvoet Architectuur. Zij had een in Weesp een ontwerp gemaakt, waarbij twee huizen samengevoegd zijn tot één grotere woning. Een geweldig idee, als je huidige woning te klein wordt, maar eigenlijk niet wilt verhuizen, omdat […]

 • Reply
  Een uitbouw in een karakteristieke Victoriaanse woning | Inrichting-huis.com
  15 januari 2019 at 11:00

  […] hebben we eerder gezien, zoals de woning die ontworpen is door Architect Dash Marshall en het project van Bijvoet Architectuur van architect en stadsontwerper Caroline Bijvoet. Wat dat betreft is deze woning dus nóg […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.