Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Touw trapleuning
Wooninspiratie

Touw trapleuning


Veel mensen vonden de takken trapleuning erg leuk. Vandaag wil ik heb hebben over een andere vorm van trapleuning, wat ik ook een super leuk idee vind als alternatief op de traditionele trapleuningen, namelijk de touw trapleuning. Juist, een lange dikke touw die je als steun kunt gebruiken bij het belopen van de trap.

Touw trapleuning

Touw trapleuning

Het leuk van een touw trapleuning is dat je helemaal zelf kunt bepalen op welke manier je dat doet. Allereerst heb je natuurlijk de keuze uit verschillende touwen. Dikke touwen, dunne touwen en verschillende kleuren touwen.

Touw en koordhouders

Daarnaast kan je bepalen hoe de touw aan de muur bevestigd gaat worden. Er zijn hier speciale koordhouders voor verkrijgbaar. Wil je een chique uitstraling, dan kan je bijvoorbeeld voor gouden of zilveren koordhouders gaan. Wil je meer een stoerdere industriële look? Dan kan je kiezen voor stalen of zilveren varianten.

Tot slot moet je nadenken over hoe je de touw wilt bevestigen aan de koordhouders. Je kunt het touw bijvoorbeeld losjes ophangen in boogjes, maar je kunt het ook straktrekken. Het straktrekken biedt wel een stevigere houvast bij het traplopen.

Touw trapleuning

Touw trapleuning

DIY

Een touw trapleuning is een super eenvoudig DIY projectje, die je super gemakkelijk zelf kunt monteren. Hieronder leg ik stap voor stap uit welke stappen je moet nemen.

Stap 1
Meet op hoeveel lengte touw je nodig hebt. Hierbij is de methode voor het ophangen erg belangrijk. Als je het strak wilt trekken, heb je een minder lange touw nodig dan als je het losjes wilt ophangen.

Stap 2
Koop het touw, de koorthouders en een aantal schroefjes. Hier en hier vind je de verschillende onderdelen.

Stap 3
Stap drie is het bevestigen van de koorthouders. Hierbij zijn twee dingen erg belangrijk. De hoogte en de afstand tussen de verschillende koorthouders. Een goed ehoogte is 100cm boven de traptreden. Maar je kunt die hoogte uiteraard aanpassen aan je eigen lengte. Hiernaast moet je ervoor zorgen dat de afstand tussen de verschillende koorthouders ook goed is. Houd een onderlinge afstand aan van circa 80cm.

Stap 4
Steek het touw door de koorthouders en bepaal hoe strak of los je het touw wilt bevestigen. Middels de schroefjes in de koorthouders kan je het touw vastschroeven. En that’s it!

Touw trapleuning

Touw trapleuning

Touw trapleuning

Touw trapleuning

Touw trapleuning

Bron: Gardenandgun.com | Miriamgassmann.com | Remodelista.com | Houzz.com | Remodelaholic.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Zwarte stalen trapleuning | Inrichting-huis.com
  15 november 2016 at 11:00

  […] over de trapleuning. We hebben namelijk wel een aantal hele mooie trapleuningen voorbij zien gaan. Trapleuningen van touw kan bijvoorbeeld erg leuk zijn. Uiteindelijk zijn we voor het gemak maar voor de standaard […]

 • Reply
  Van der meulen
  2 maart 2017 at 03:15

  Goedendag,
  Wij hebben thuis een trapleuning van touw maar de schroeven waar het touw me vast zit lopen er telkens uit.
  Hoe komt dat en wat kan ik daar aan doen, alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet

  Tim van der meulen

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.