Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Zonnig balkon op het westen
Balkon inspiratie

Zonnig balkon op het westen


Hoewel ik persoonlijk liever een tuin wil hebben, zoals velen anderen, heb je met een hoog balkon één groot voordeel. Het uitzicht! Dit balkon is daar het perfecte voorbeeld van. Het is de enige buitenruimte van een klein appartement van 67m2, maar je hebt hier wel een fantastisch uitzicht over de stad en haven van het Zweedse Gothenburg!

Zonnig balkon op het westen

Zonnig balkon op het westen

Het balkon is gelegen aan het westen. Dit betekent dat je hier tot laat in de avond kunt genieten van de zon. Een nadeel is dat het balkon vrij smal is, waardoor je niet echt een grote eettafel kunt plaatsen. Anders zou je hier in de avond ook heerlijk kunnen eten.

Zon tot laat in de avond

Wel hebben ze het ingericht om volop te kunnen genieten van de zon. Een sfeervol ingericht houten bankje met leuke accessoires. En in de hoek vind je een comfortabele gebreide zitzak, waar je lekker onderuit kunt zonnen. Zo te zien is het de prachtige gebreide zitzak van Zilalila!

Naast een fantastisch uitzicht over de stad en de haven, heb je hier ook een mooi uitzicht van de gevel van het gebouw. Dat moet ook wel wat waard zijn, vind je niet?

Zonnig balkon op het westen

Zonnig balkon op het westen

Nadeel van balkon op het westen

Een balkon op het westen kan wel een belangrijk nadeel hebben. Je kan namelijk last hebben van de wind. Daarom is het belangrijk om hier rekening mee te houden met het inrichten van het balkon, door bredere bloempotten en sterke laagblijvende planten te nemen, of een balkonscherm. Op die manier kan je de wind een beetje tegenhouden.

Zonnig balkon op het westen

Zonnig balkon op het westen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.