Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Perfecte kamer voor een inloopkast
Inloopkast inspiratie Scandinavisch interieur

Perfecte kamer voor een inloopkast


Als je met z’n tweeën in een driekamerappartement woont, dan wordt de tweede slaapkamer tegenwoordig vaak ingericht als inloopkast of kantoor. Natuurlijk is dat ook afhankelijk van de ruimte in de rest van het appartement. Want als de master bedroom heel groot is, dan zou daar eventueel ook een grote kledingkast geplaatst kunnen worden. Dan houd je nog een extra kamer over om er wat anders in te richten. Maar soms heb je een kamer die eigenlijk perfect is om er een inloopkast van te maken. Daar kom je gewoon niet omheen!

Perfecte kamer voor een inloopkast

Perfecte kamer voor een inloopkast

Inloopkast in slaapkamer

Zo’n perfecte ruimte voor een inloopkast kwam ik tegen in een klein Scandinavisch appartement met een woonoppervlak van 56m2. Een driekamerappartement met een ruime woonkamer en open keuken. Vanuit de woonkamer heb je via super stoere stalen industriële deuren toegang tot de slaapkamer. En vanuit de slaapkamer kan je doorlopen naar de tweede slaapkamer, wat dé perfecte ruimte is voor een inloopkast. Dat hebben ze daar dan ook ingericht.

Perfecte kamer voor een inloopkast

Perfecte kamer voor een inloopkast

Praktische inrichting

Als je de plattegrond zo bekijkt, dan is het eigenlijk een vrij ruime kamer. Sterker nog, het is zelfs ruimer dan de slaapkamer. Ze hebben ervoor gekozen om de grote muur in te richten met vaste witte inbouwkasten. Door het schuine dak, blijft er nog ruimte over boven de kasten, om oude dozen en opbergdozen op te plaatsen.

Aan de andere muur vind je een inham, waar twee kledingroedes boven elkaar zijn gemonteerd. Kledingroedes zijn tóch wel onmisbaar in een goede inloopkast. Aan de smalle muur naast de kledingroedes zijn handige haakjes gemonteerd om accessoires zoals tassen en losse kledingstukken op te hangen.

De grote spiegel aan de wand, de ingelijste poster, de langwerpige blauwe vloerkleed en de leuke plantenstandaard maken de inloopkast helemaal af.

Perfecte kamer voor een inloopkast

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.