Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Mooie boekenrekken
Kasten Meubels Scandinavisch interieur

Mooie boekenrekken


Wat is eigenlijk het verschil tussen een boekenkast, boekenrek en boekenplanken? Als ik in Google zoek op boekenrek, kom ik allemaal resultaten tegen waarvan ik denk dat het boekenkasten of gewoon open boekenplanken zijn. Naar mijn mening is het verschil tussen een boekenrek en een boekenkast dat een boekenrek geen plank heeft aan de achterkant. Dus dat het een open achterkant heeft.

Anyway, wat maakt het ook uit. Het doel is om een meubel te vinden waar je boeken in of op kunt plaatsen. Voor vandaag heb ik naast een aantal mooie inspiratie voorbeelden, vier stijlvolle boekenrekken gevonden die ik wel graag in mijn huis zou willen hebben.

Mooie boekenrekken

Mooie boekenrekken

Mooie boekenrekken

Stringkast

De stringkast is de meest populaire boekenrek die er bestaat. Althans, de meest populaire rek die als boekenrek gebruikt kan worden. Want je ziet het bijvoorbeeld ook vaak genoeg als keukenrek of rek voor bij de werkplek of kinderkamer. Het originele ontwerp is in 1949 gemaakt door ontwerper Nils String, maar in tegenwoordig zijn er al heel veel boekenrekken op de markt die heel erg op de stringkast lijken. Het ontwerp is super simpel en minimalistisch, maar juist hierdoor erg stijlvol en makkelijk te gebruiken in alle interieurstijlen.

Stringkast

Stringkast

Stringkast

HAY New Order

Ik ben groot fan van het merk HAY. En HAY heeft twee boekenrekken die ik geweldig vind. De New Order serie is daar één van. Met de verschillende modulaire elementen kan je helemaal jouw perfecte boekenrek samenstellen. De frames zijn gemaakt van alluminium, maar er zijn ook modules verkrijgbaar met eikenhouten lades. De New Order serie is hier verkrijgbaar.

HAY New Order

HAY New Order

HAY New Order

HAY Woody High kast

De tweede serie van HAY die ik helemaal geweldig vind, is de Woody serie. Deze serie is verkrijgbaar in verschillende formaten. En kwa materiaalgebruik in vergelijking met de New Order serie, is het precies andersom. De frames zijn van eikenhout, terwijl de planken van staal zijn. De Woody serie is hier verkrijgbaar.

HAY Woody High kast

HAY Woody High kast

Betonggruvan Hyllplan – Furu

Tot slot wil ik jullie kennis laten maken met een iet minder bekend Zweeds merk, namelijk Betonggruvan. Een super leuk merk met prachtige meubels van ontwerpster Josefine Halfwordson. In haar collectie heb ik de leuke Hyllplan – Furu boekenrek gevonden. Ook een modulair systeem die je helemaal naar wens kunt uitbreiden. De boekenrek is hier verkrijgbaar.

Betonggruvan Hyllplan - Furu

Betonggruvan Hyllplan - Furu

Bron: Woonblog.typepad.com | Interiorholic.com | Silo6.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.