Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

pastelroze deuren
Wooninspiratie

Subtiele pasteltinten


Pasteltinten is een groep zachte kleurtinten. Mooie vrolijke kleuren die op verschillende dingen toegepast worden. In de mode wordt bijvoorbeeld vaak met pasteltinten gewerkt, en ook in de wereld van interieur & design kom je het regelmatig tegen. Hoewel er altijd grote liefhebbers van pastels zijn, is deze kleurgroep ook een tijdje not done geweest. Maar pasteltinten is weer helemaal terug in de interieurwereld. Wel op een net iets andere manier. In plaats van volledig over de top te gaan, zie je steeds vaker dat palettinten op een subtiele manier in een interieur worden toegevoegd. Op die manier zal een interieur nooit té zoet, té vrolijk of té vrouwelijk zijn.

Pasteltinten interieur

pastelroze deuren

Pastelkleuren combineren

Zoals gezegd zijn pasteltinten een groep zachte kleurtinten. In principe kunnen het alle kleuren van de regenboog zijn. Denk aan mintgroen, babyblauw, zacht roze, lila paars, zacht geel, lichtgrijs, noem maar op. De kunst van het gebruik van pastelkleuren, is om deze beter tot hun recht te laten komen, door ze te combineren met andere hardere kleurtinten. Zwart, donkerbruin, antraciet, etc.

Pasteltinten interieur stoelen

Pastel stoelen

Deze stijlvolle eethoek is gestyled door Laura Fulmine. Een wit geschilderde houten vloer is gecombineerd met lichtgrijze muren. Zachte pastel roze is hier subtiel toegevoegd in de vorm van de roze geschilderde deurpost en schouw. Rondom de ronde witte eettafel vind je vier Wishbone stoelen in verschillende zachte pasteltinten. Hier zie je heel goed hoe mooi de pasteltinten gecombineerd worden met de stoere zwarte hanglampen en de zwarte schaal.

Pasteltinten moderne woonkamer

Hierboven zie je de hoek van de woonkamer van een Victoriaanse woning in Melbroune. Interieurontwerper Fiona Lynch heeft het interieurontwerp verzorgd van deze woning, gekenmerkt door moderne strakke lijnen en een zacht kleurenpalet. Naast verschillende tinten grijs en wit, zie je dat twee lagen van de moderne inbouwkast een pastelroze kleur hebben gekregen. Inspirerend om te zien hoe de interieurontwerper pastel op een subtiele manier heeft gebruikt in een modern interieur.

Subtiele pastel keuken

Subtiele pastel keuken

In deze prachtige keuken kan je heel goed zien dat zachte pasteltinten heel mooi gecombineerd kunnen worden met andere harde kleuren. In zo’n prachtige ruimte met een enorm hoog plafond en prachtige karakteristieke details, is het lastig om de aandacht te richten op iets anders. Maar met deze mooie keukenkasten is dat wel gelukt.

Hieronder heb ik nog meer mooie inspiratie voorbeelden geplaatst van ruimtes waar pasteltinten op een stijlvolle subtiele manier zijn gebruikt.

Subtiele pasteltinten

Subtiele pasteltinten

Subtiele pasteltinten

Subtiele pasteltinten

Subtiele pasteltinten

Subtiele pasteltinten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Mooie woonkamer in pastelkleuren! | Inrichting-huis.com
  25 december 2018 at 11:00

  […] vinden het helemaal niets. Persoonlijk vind ik het wel mooi, maar het moet niet too much worden. Subtiele pasteltinten vind ik daarom het mooist, die terugkomen in meubels en accessoires. Een mooie pastel gekleurde […]

 • Reply
  Binnenkijken in het witte kleurrijke huis van Louise & Jesper | Inrichting-huis.com
  17 februari 2019 at 11:00

  […] Het interieur van Louise & Jesper kenmerkt zich met een typerende Scandinavische witte basis. Door de witte vloeren, witte wanden en het witte plafond, heeft het huis een hele fijne frisse uitstraling. Tegelijkertijd houdt Louise ook heel veel van kleur. Ze laat dan ook heel veel kleur terugkomen in de vorm van de meubels, accessoires en andere details. Alle kleuren zijn welkom. Op het moment vind je heel veel mooie houttinten terug in het interieur, maar ook hele fijne zachte pastelkleuren. […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.