Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Sereen jaren '80 huis met zachte natuurlijke kleuren
Binnenkijken Modern interieur Scandinavisch interieur

Sereen jaren ’80 huis met zachte natuurlijke kleuren


Een bruin bakstenen huis uit de jaren 80 springt niet noodzakelijkerwijs eruit als het droomhuis van een binnenhuisarchitect. Maar Alex Bennett zag het potentieel in dit pand in Suffolk Park. Met hulp van Those Architects werd dit huis gestript, uitgebreid en verbouwd om het perfecte toevluchtsoord aan het strand te creëren voor Alex en haar twee jonge kinderen, Parker en Scout.

Sereen jaren '80 huis met zachte natuurlijke kleuren

Licht, warm en eigentijds interieur

Alex stond te popelen om een ​​huis in Suffolk Park op te zetten. Zó graag dat ze dit bakstenen huis uit de jaren ’80 kocht en serieuze renovaties ondernam om haar droomlocatie te laten werken. Ze had al helemaal in haar hoofd wat ze wilde. De opdracht aan Simon van Those Architects was het creëren van een voor iets solide, praktische en goed ingedeelde woning. Het gewenste interieur werd omschreven als ​​warm, eigentijds en verfijnd. Zo wilden ze een grote woonkamer en keuken met veel natuurlijke lichtinval, waar heel het gezin bij elkaar kan komen.

open houten inbouwkast

Heel het huis werd van top tot teen gestript, alleen de de originele buitenmuren en het pannendak zijn bewaard gebleven. Er is een complete nieuwe indeling gemaakt, en de deur- en raamposities werden verplaatst om het natuurlijke licht te verbeteren. Toen dit eerste werk voltooid was, werd zelfs een uitbreiding toegevoegd.

Zachte neutrale kleuren

Alex heeft haar eigen touch aan het interieurontwerp toegevoegd, waardoor een zacht maar solide gevoel is ontstaan, met een verscheidenheid aan texturen en warme neutrale tinten. De strakke witte muren zijn gecombineerd met een lichte warme houten vloer. En hout speelt sowieso een belangrijke rol gekregen in het interieur, wat bijvoorbeeld ook terugkomt in de mooie houten keuken, inbouwkasten, de grote ronde eettafel met bijpassende houten eetkamerstoelen en de stijlvolle houten barkrukken aan het keukeneiland. Dit hebben ze afgewisseld met andere serene natuurlijke texturen en kleuren, zoals de prachtige linnen gordijnen, lichte vloerkleden en mooie organische prints en foto’s in houten lijsten. Door het zachte serene kleurenpalet komt het groen van de verschillende mooie planten heel mooi naar voren. Van kleine plantjes op het aanrecht, leuke hangplanten in de kasten tot grote kamerplanten in grote potten op de vloer.

grote ronde houten eettafel eetkamerstoelen

houten keuken marmeren werkblad

houten keuken sereen interieur

moderne glazen schuifpui tuin

Het huis balanceert veel open ruimtes met comfortabele hoekjes. Het interieur weerspiegelt de ontspannen levensstijl van de familie. ‘We hebben de ruimte gevuld met het werk van lokale getalenteerde creatieven, die de warmte van het huis echt verbetert’.

Stressvolle verbouwing

Hoewel het resultaat precies is waar Alex van droomde, was het hele hele proces niet zonder slag of stoot verlopen. Adaptief hergebruik (in plaats van helemaal opnieuw te bouwen) is een uitstekende milieustrategie, maar kan verborgen kosten en onverwachte hindernissen met zich meebrengen. Uiteindelijk was het duurder en stressvoller dan gepland, vooral door de vele onbekende factoren in de kwaliteit van de bestaande structuur. Maar het was het allemaal waard.

Het rustige en lichte huis ligt op een straat verwijderd van het strand, waardoor het een favoriete locatie is voor een gezellige BBQ met vrienden. De nieuwe functionaliteit en indeling van het huis maken het de perfecte plek om vrienden uit te nodigen.

ovalen marmeren salontafel

bakstenen gevel wit verven

boom in interieur

cognac bruine leren bank

houten bank grote woonkamer

jute wallhanger

mooi natuurlijk kleurenpalet slaapkamer

opslag haardhout styling

organische prints interieur

Bron: Thedesignfiles.net

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.