Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Scandinavische keuken met exotische invloeden
Keuken inspiratie Modern interieur Scandinavisch interieur

Scandinavische keuken met exotische invloeden


Vandaag wil ik jullie inspireren met onderstaande mooie keuken. De keuken is onderdeel van een fantastisch appartement gelegen in de wijk L’eixample in Barcelona. Het is een jaren ’50 gebouw, die door studio Meritxell Ribe opnieuw is vormgegeven en ingericht. Veel prachtige originele details zijn bewaard gebleven, wat voor ook heel mooi te zien is in deze bijzondere keuken.

Scandinavische keuken met exotische invloeden

Via rumhemma.se

Hoge boogplafond

De keuken grenst direct aan de grote open woonkamer, die ingericht is in een lichte heldere Scandinavische stijl. In de keuken zelf is de Scandinavische stijl juist gemixt met exotische invloeden. De exotische invloeden komen bijvoorbeeld terug in het unieke plafond. Het hoge plafond bestaat volledig van bakstenen, die kleine boogjes naast elkaar vormen.

Marokkaanse tegelvloer

Je zou denken dat dit al druk genoeg is en dat je hierdoor een rustige vloer zou moeten nemen om het te compenseren. In tegenstelling zelfs, hebben ze juist gekozen voor een nóg drukkere vloer. Een Marokkaanse vloer van kleine vierkante patronen tegels in de kleuren wit, zwart oranje en rood. En dit heeft onverwachts bijzonder goed uitgepakt.

Tegen de muur is een strakke moderne keukenwand geplaatst, waar ook het moderne apparatuur in is geïnstalleerd. Hiernaast is er ook een grote vierkante keuken kookeiland aanwezig. De RVS afzuigkap is bevestigd aan het bogenplafond via de blootgestelde afvoerbuis.

Scandinavische keuken met exotische invloeden

Scandinavische keuken met exotische invloeden

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.