Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Room Mate Giulia hotel in Milaan
Designhotel Vintage interieur

Room Mate Giulia hotel in Milaan


Ontwerpster Patricia Urquiola kennen jullie van de bijzondere Mangas tapijten en de prachtige wollen modulebanken. Maar dat de Italiaanse ontwerpster ook complete interieurs kan ontwerpen bewijst ze onder andere met Room Mate Giulia, een boetiekhotel in Milaan. Ok, het zijn niet echt keuzes die je zelf zou toepassen in het interieur van je eigen huis, maar dat maakt het hotel nou juist extra bijzonder.

vintage-groene-muren-slaapkamer

Room Mate Giulia hotel in Milaan

Room Mate Giulia hotel in Milaan

roze-tegels-marmer-badkamer

Het hotel weet waar Patricia Urquiola goed in is, en hebben haar het volste vertrouwen gegeven door haar compleet vrij te laten in het interieurontwerp.

Room Mate Giulia weerspiegelt de stad door middel van haar kleuren, materialen, beelden, ironie en de mix van verschillende talen met de meest intieme nauwkeurigheid.

Room Mate Giulia hotel in Milaan

Materialen en kleuren

De vloer in de lobby van het hotel is gemaakt van roze marmer. Het overwicht van deze kleur in haar werk is uitgegroeid tot een van haar kenmerken. Deze roze zie je bijvoorbeeld ook terug in de Dom van Milaan, die ook door haar is ontworpen. Bakstenen van terracotta, een ander typisch kenmerk in de Milanese architectuur, worden gebruikt op een gebogen muur in de lobby om een driedimensionaal effect te creëren.

Vintage kleuren

In de kamers tref je typisch kenmerken aan van Italiaanse ruimtes met een vintage touch. Het doel is om een essentieel en zeer vertrouwde plek te creëren waar gasten, net als thuis, alles bij de hand hebben wat ze nodig hebben.

Vooral het vintage kleurgebruik vind ik erg bijzonder, die verschillend zijn in de kamers. Denk aan blauw, oranje, groen, roze… Deze kleuren zijn allemaal op een bijzondere manier toegepast in de interieurs in zowel de slaapkamers als de badkamers.

Room Mate Giulia hotel in Milaan

Room Mate Giulia hotel in Milaan

vintage-oranje-muren-slaapkamer

vintage-groene-muren-slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.