Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

grote op maat gemaakte kastenwand
Binnenkijken Modern interieur

Modern appartement met luxe materialen en creatieve ruimte-indeling


Stap binnen in een elegant en gedurfd appartement waar innovatief ontwerp en functionaliteit hand in hand gaan. Dit woonparadijs, bewoond door een jong gezin, is getransformeerd tot een unieke woonruimte die naadloos aansluit op hun levensstijl. Van de meerlagige parketvloer tot de indrukwekkende krachtmuur, en van de ruime keuken tot de intieme woonkamer, elk detail is zorgvuldig overwogen en uitgevoerd. Met een unieke combinatie van luxe materialen en creatieve ruimte-indeling, is dit appartement een schitterend voorbeeld van modern wonen. Ontdek hoe interieurontwerpster Tzvia Kazayoff een huis heeft gecreëerd dat zowel stijlvol als functioneel is, en perfect past bij de wensen en behoeften van de bewoners.

Welkom in een elegant en dramatisch appartement dat alle lekkernijen biedt voor jong en oud. Het appartement, dat eigendom is van een stel in de dertig met kleine kinderen, bevindt zich in een nieuw woningbouwproject en werd door hen gekocht in vergevorderde bouwstadia, zodat de verstrekkende veranderingen die erin werden aangebracht alleen daarna werden gemaakt: “We begonnen met de planning tegen het einde van de bouw en zodra de bewoningsvergunning werd ontvangen, sloopten we het bestaande. En we creëerden een bijna volledig andere indeling,” volgens interieurontwerpster Tzvia Kazayoff, die verantwoordelijk is voor de indrukwekkende planning en het ontwerp.

houten trap glazen balustrade

Perfecte indeling voor het gezin

De gastentoiletten die door de aannemer waren gepland, bevonden zich vlak naast de voordeur, zijn uiteindelijk van locatie veranderd. De 7-jarige tweeling wilde een gedeelde slaapkamer hebben, dus combineerden ze twee slaapkamerkamers tot één grote slaapkamer voor hen. Dit hebben ze gedaan door de locatie van de badkamer te veranderen. Daarmee creëerden ze een kamer voor de baby en vergrootten we de slaapkamer voor de ouders. Omdat de gezinsleden een groot deel van hun vrije tijd buiten doorbrengen, en tegelijkertijd vaak entertainen en koken, hebben ze de locaties van de functies in de openbare ruimte veranderd en de keuken aanzienlijk vergroot ten koste van de woonkamer, die in het nieuwe ontwerp veel intiemer is geworden. De familiebijeenkomsten zijn meestal in de keukenruimte waar ze kunnen genieten van zes zitplaatsen, of in de tuin. En als ze samen willen genieten van de tijd voor de tv, staat er een ruime en comfortabele gezinskamer voor hen klaar op het lagere niveau met een thuisbioscoopsysteem en spelconsole.

Dit is een goed voorbeeld van hoe een huis, of een appartement, trouw moet zijn aan de levensstijl van degenen die erin wonen, zelfs als de planning anders is dan wat gebruikelijk is.

badkamer ensuite stalen deuren geribbeld glas

moderne luxe slaapkamer

gedeelde kinderkamer tweeling

gedeelde kamer tweeling

luxe donkere badkamer

Opbergruimte

De elegante en indrukwekkende uitstraling van het nieuwe appartement wordt onthuld zodra je het betreedt. De meerlagige parketvloer, geïmporteerd uit België, is gemaakt van ouderwetse eik, en rechts van de ingangsdeur wordt een indrukwekkende 5 meter lange kastenwand op maat onthuld, die de ingang begeleidt en de gang omwikkelt die de openbare ruimte verbindt met de privévleugel: “Aangezien dit een actief gezin is met 3 kleine kinderen, werd opslag uiterst belangrijk. We hebben een bijzonder esthetisch geheel scharnier voor hen ontworpen met touch-geopende deuren in een asymmetrische samenstelling, met veel opbergruimte.

Deze wandkast, gemaakt door een ambachtelijke timmerman, onthult niet het minste beetje wat er binnenin gebeurt. De deuren zijn in een oven geverfd en zien eruit als tegels van verschillende formaten, de ondoorzichtige massa wordt gebroken door twee zwarte ijzeren nissen waarin we prachtig keukengerei hebben geïntegreerd. In de verbinding tussen de twee fronten integreerden ze een open haard die een warme en huiselijke dimensie toevoegt. De kast bevat ook de elektriciteitskast en de communicatiekast, zodat de ruimte schoon blijft en verstoken van zichtbare systemen.

kastenwand elektrische haard om de hoek

Moderne zwarte keuken met marmeren eiland

De keuken is ongetwijfeld de ster van de indrukwekkende begane grond: “De keuken is ontworpen als een parallelle keuken om verschillende redenen: het geeft de openbare ruimte een luchtige en ruime uitstraling en biedt moeiteloze toegang tot elk gebied.” Alle hoeken zijn goed gebruikt en de ergonomie is optimaal. Midden in de plafondhoge kasten die het raam met uitzicht op de tuin omarmen, is een geïntegreerde koelkast geplaatst naast het fornuis en de wijnkoelkast. De gevels zijn geschilderd in grafietgrijze tint -, wat ze een gepolijst en luxueus uiterlijk geeft. Het keukeneiland, dat ongeveer 6 meter lang is, is bedekt met een bekleding geïmporteerd uit Italië met een speciale textuur, die precies overeenkomt met het patroon van het porseleingraniet waarvan het bovenoppervlak is gemaakt – dit zijn twee volledig verschillende materialen, en het kostte veel nadenken om één homogeen oppervlak van beide te maken.

Boven het keukeneiland plande Kazayoff een element van zwart ijzer dat dient als een opslagaanvulling en als een esthetisch motief dat de hoogte van de ruimte benadrukt: Door CNC-snijden aan de onderkant van het apparaat kunnen wijnglazen ondersteboven worden gehangen en zelfs als er een paar glazen aan hangen, wanneer je er van onderaf naar kijkt, blijft de bar elegant en indrukwekkend.

open keuken zwarte marmeren keukeneiland

moderne luxe keuken marmeren keukeneiland barkrukken

Van de keuken naar de woonkamer

De ontwerper creëerde de kastenwand in het midden met behulp van houten panelen die in een metallic zwarte tint waren geschilderd: Het plafond is relatief hoog (3,4 m) en als ze ijzeren panelen hadden gekozen, zouden ze meerdere afzonderlijke panelen moeten hebben gebruikt en verbindingen tussen hen moeten maken. Om de continue, strakke uitstraling te behouden, koos de ontwerper voor houten latten die haar in staat stelden om van de vloer tot de hoogte van het plafond te stijgen. De TV is aan de muur gehangen, gecombineerd met een subtiel dunne stalen plank metaal, waar kleine decoratie accessoires op geplaatst kunnen worden.  Aan weerszijden van de TV zijn passende wandlampen gemonteerd voor extra sfeerverlichting in de zithoek.

bank bij keukeneiland

tv aan de muur wandlampen

Grote luxe tuin

De grote tuin is een andere paradepaardje van de woning. Er zijn verschillende functionele hoeken gecreëerd, waar heel het gezin van kan genieten. Denk aan de eethoek met de grote tafel onder een moderne tuinoverdekking, een grote luxe buitenkeuken met buitenbar en comfortabele ligbedden om te zonnebaden. Maar de blikvanger wordt gevormd door de grote luxe jacuzzi, geplaatst op een verhoogd platform van vlonders. Daarnaast is de tuin ook voorzien van heel veel groen. Natuurstenen tegels zijn gecombineerd met een groen gazon, terwijl mooie bomen, planten en bloemen de plantenborders sieren.

grote jacuzzi met parasol

luxe ligbedden tuin

tuintafel onder tuinoverdekking

grote jacuzzi tuin verhoogd platform

luxe buitenkeuken buitenbar tuin

Fotografie: Elad Gonen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.