Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Marokkaanse woonkamer met cementtegels
Woonkamer inspiratie

Marokkaanse woonkamer met cementtegels


Cementtegels vinden we geweldig. We hebben ze in onze hal en toiletten laten leggen. Ze geven de ruimte een vrolijk en ook beetje een exotisch Marokkaans tintje. Op de blog van Coco Kelly kwam ik foto’s tegen van een hele mooie woonkamer, waarvan de vloer volledig is gelegd met super leuke cementtegels met een wit en groen patroon. Het bleek de woonkamer te zijn in het kantoor van POPHAM DESIGN, een bedrijf uit Marrakech die gespecialiseerd is in handgemaakte cementtegels. Vandaar!

Marokkaanse woonkamer met cementtegels

De woonkamer in het kantoor van POPHAM DESIGN is ingericht als een comfortabele lounge. Het wit groene patroon van de cementtegels zijn natuurlijk al vrij druk, daarom hebben ze ervoor gekozen om de ruimte te balanceren met strakke gestuukte en wit geschilderde muren.

Vaste loungebank

Wat ik ook helemaal geweldig vind, is de bank in de woonkamer. Daar hebben ze een vaste loungebank gebouwd, die perfect bij de exotische Marokkaanse sfeer past. De bank bestaat uit een wit gekalkte vaste frame, waar in elke zijde een comfortabele bruine zitkussen in verwerkt is. Doordat niet de gehele breedte van het frame bezet is door de zitkussens, zijn er drie witte vlakken overgebleven, die als bijzettafel of salontafel gebruikt kunnen worden. De bank is bovendien super leuk gedecoreerd met een mix van kussens in verschillende formaten en kleuren.

Marokkaanse woonkamer met cementtegels

Naast de bank, vind je in deze loungehoek ook twee mooie feauteuils. Een witte fauteuil met mooie houten leuningen en onderstel, en een stoere brede mosgroene fauteuil.

Op de vloer is een mooie vloerkleed geplaatst met een geblokte ruitjespatroon. En midden in de loungehoek vind je een super stijlvolle carrara witte salontafel.

Gouden accenten

Je treft hier in deze woonkamer vooral dus heel veel wit en groen aan, maar ook goud komt hier op meerdere plekken terug. Één van de grote eyecathers wordt zelfs gevormd door de gouden wandlampen aan de grote witte muur. Daar hebben ze een collage gecreëerd van allemaal dezelfde gouden wandlampen, die een kruisvorm hebben. Daarnaast vind je hier ook een mooie gouden vaas en een gouden tafellamp. Het goud geeft de ruimte een mooie luxe sfeer.

Marokkaanse woonkamer met cementtegels

Marokkaanse woonkamer met cementtegels

Bron: Cocokelley.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.