Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Marmeren wanden
Wooninspiratie

Marmeren wanden


Marmer is super chic. Het wordt al super lang gebruikt, en nog steeds is het een erg populair materiaal in een interieur. Het is een tijdje minder populair geweest, maar het is nu populairder dan ooit. Niet voor niets zie je marmer heel vaak in mooie boetiekhotels en restaurants. Vroeger zag je marmer voornamelijk terug in de badkamer en keuken. In de keuken zie je het vooral in de vorm van een marmeren werkblad en keuken achterwand, en in de badkamer zijn marmeren tegels op de vloeren en wanden helemaal hot. Maar marmeren wanden kunnen ook heel bijzonder zijn op andere plekken in het interieur, buiten de keuken en de badkamer. Dat wil ik vandaag aan de hand van een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden laten zien.

Marmeren wanden

Woonkamer of slaapkamer

Als het gaat om marmeren wanden buiten de buiten de badkamer, dan zou je het een beetje kunnen vergelijken met muurkleuren. In plaats van dat je alle wanden met marmer bekleed, is het veel leuker en mooier om één muur uit te kiezen. Een muur die je meer onder de aandacht wilt brengen. Denk aan de muur achter de bank of de muur waar de TV meubel tegen aan is geplaatst. En in de slaapkamer kan je denken aan de muur waar het bed tegenaan wordt geplaatst. Of de muur waar de open haard in verwerkt is. Een marmeren wand is een erg leuke manier om het interieur een klassiek chique uitstraling te geven.

Marmeren wanden

Marmeren tegels

Marmeren tegels zijn het meest voor de hand liggend als het gaan om marmeren wanden. Dit zouden dan dezelfde marmeren tegels zijn als die je gebruikt voor de wanden in de badkamer en de keuken. Zo zou je het dan ook moeten behandelen. Met marmeren tegels geef je een ruimte een echte klassieke look.

Marmeren behang

Marmeren tegels zijn prijzig. Heb je niet zo’n hoog budget, dan zou je ook marmeren behang kunnen overwegen. Behang met een mooie marmeren print. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende ontwerpen met verschillende kleuren en prints. Het grote voordeel is natuurlijk dat behang een stuk laagdrempeliger is. Het kost een stuk minder en het heeft ook een iets modernere uitstraling dan marmeren tegels.

Marmeren wanden

Marmeren wanden

Marmeren wanden

Marmeren wanden

Marmeren wanden

Marmeren wanden

Marmeren wanden

Marmeren wanden

Marmeren wanden

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.