Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

handige apparaten smart home
Wonen

Maak van je huis een smart home: 12 handige apparaten die je leven makkelijker maken


Van slimme speakers tot robotstofzuigers en slimme thermostaten, ontdek de 12 handige apparaten die je helpen om van je huis een smart home te maken en je leven gemakkelijker te maken.

Ben je klaar om je huis te upgraden en te transformeren tot een smart home? Met deze 12 handige apparaten maak je je huis niet alleen slimmer, maar ook veel gemakkelijker en comfortabeler. Van slimme thermostaten die je helpen om energie en geld te besparen tot robotstofzuigers die je vloeren schoonmaken terwijl je zelf op de bank zit, deze apparaten maken je dagelijks leven een stuk eenvoudiger.

1. Smart home hub – De basis voor je slimme huis

De basis voor je slimme huis Een smart home hub is de centrale controller die alle slimme apparaten in je huis verbindt. Met een smart home hub kun je al je slimme apparaten bedienen met één app of spraakopdrachten. Je kunt bijvoorbeeld je lichten dimmen, de temperatuur verlagen en de muziek zachter zetten, allemaal met een simpele spraakopdracht.

Aeotec SmartThings Smart Home Hub

Aeotec SmartThings Smart Home Hub

2. Slimme sensoren – Reguleer temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit

Smart sensoren kunnen helpen bij het regelen van de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit in je huis. Met slimme thermostaten kun je bijvoorbeeld de temperatuur automatisch aanpassen op basis van je voorkeuren en bewegingssensoren kunnen de verlichting uitschakelen als er niemand in de kamer is.

Fibaro CO Sensor

Fibaro CO Sensor

3. Robotstofzuiger: Bespaar tijd en moeite

Een robotstofzuiger is een uitstekende investering voor mensen die hun huishoudelijke taken willen vereenvoudigen en efficiënter willen maken. Deze slimme apparaten zijn in staat om automatisch door je huis te navigeren en het vuil en stof op te zuigen. Met een robotstofzuiger hoef je geen tijd en energie te verspillen aan het handmatig stofzuigen van elke kamer in huis. Bovendien kun je de robotstofzuiger via een app op je smartphone bedienen en het schema instellen, zodat het stofzuigen plaatsvindt wanneer het jou uitkomt.

Ecovacs Deebot T9+

Ecovacs Deebot T9+

4. Luchtreiniger: Adem schone lucht in

Een luchtreiniger is een apparaat dat de lucht in huis reinigt en de kwaliteit verbetert. Het filtert pollen, stof, en andere schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert en allergieën en astma verminderd kunnen worden. Sommige slimme luchtreinigers zijn voorzien van sensoren die de luchtkwaliteit in huis kunnen meten en automatisch de lucht kunnen reinigen wanneer het nodig is. Bovendien kun je de luchtreiniger via een app op je smartphone bedienen en het schema instellen, zodat het reinigen plaatsvindt wanneer het jou uitkomt.

Blueair DustMagnet 5440i

Blueair DustMagnet 5440i

5. Slimme deurbel: Verhoog de veiligheid van je huis

Een slimme deurbel is een apparaat dat is voorzien van een camera en een speaker, waarmee je kunt zien wie er voor de deur staat en met hen kunt communiceren. De deurbel is verbonden met het internet en kan worden bediend via een app op je smartphone. Hiermee kun je vanaf elke locatie de deurbel bedienen en in de gaten houden wie er voor je deur staat. Sommige slimme deurbellen zijn voorzien van gezichtsherkenningstechnologie, waarmee je kunt instellen dat de deurbel alleen reageert op bekende personen. Een slimme deurbel kan je veiligheid aanzienlijk verbeteren en je gemoedsrust geven.

Eufy Video Doorbell

Eufy Video Doorbell

6. Slimme plantenmeter: Verzorg je planten optimaal

Een slimme plantenmeter is een apparaat dat de gezondheid van je planten controleert en je helpt ze optimaal te verzorgen. Het apparaat meet de vochtigheid van de grond, de temperatuur en het lichtniveau in de omgeving van de plant. Via een app op je smartphone kun je de meetresultaten bekijken en de verzorging van de planten aanpassen aan de behoeften ervan. Sommige slimme plantenmeters kunnen ook advies geven over welke planten het beste groeien in welke omstandigheden. Zo kun je zelfs als je geen groene vingers hebt, toch mooie en gezonde planten in huis hebben.

Xiaomi Mi Flower Care Plant Sensor

Xiaomi Mi Flower Care Plant Sensor

7. Slimme beveiligingscamera – Houd je huis veilig

Een slimme beveiligingscamera is een geweldig apparaat om je huis en eigendommen te beveiligen. Met een slimme beveiligingscamera kun je op afstand beelden van je huis bekijken en ontvang je meldingen als er beweging wordt gedetecteerd. Sommige camera’s hebben zelfs functies zoals gezichtsherkenning en kunnen onderscheid maken tussen mensen en huisdieren. Door een slimme beveiligingscamera te gebruiken, kun je gemoedsrust hebben wanneer je niet thuis bent en ervoor zorgen dat je huis veilig blijft.

Eufy Indoor Cam 2K Pan & Tilt

Eufy Indoor Cam 2K Pan & Tilt

8. Slimme luchtreiniger – Schone lucht in huis

Een slimme luchtreiniger is een apparaat dat de lucht in huis zuivert. Het kan helpen om stof, pollen, rook en andere deeltjes uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Een slimme luchtreiniger kan op afstand worden bediend via een app, waardoor je de luchtkwaliteit in huis kunt controleren en aanpassen. Sommige modellen hebben zelfs sensoren die de luchtkwaliteit meten en automatisch de instellingen aanpassen om een optimale luchtkwaliteit te behouden.

AEG AX91-404DG

AEG AX91-404DG

9. Slimme koelkast – Voedselverspilling verminderen

Een slimme koelkast is een koelkast die is uitgerust met technologie om je te helpen je voedsel op de best mogelijke manier op te slaan. Een slimme koelkast kan bijvoorbeeld de temperatuur en luchtvochtigheid regelen om voedsel langer vers te houden. Sommige modellen hebben zelfs camera’s in de koelkast waarmee je op afstand kunt zien wat er in de koelkast staat en wat er ontbreekt. Door een slimme koelkast te gebruiken, kun je voedselverspilling verminderen en ervoor zorgen dat je altijd de benodigde ingrediënten bij de hand hebt.

Samsung RS6HA8891B1 Family Hub

Samsung RS6HA8891B1 Family Hub

10. Slimme waterkoker – Exacte temperatuur en kooktijd

Een slimme waterkoker is een waterkoker die is uitgerust met slimme technologie. Met een slimme waterkoker kun je de temperatuur van het water aanpassen en zelfs een kooktijd instellen. Sommige modellen hebben zelfs functies zoals voice control en kunnen worden bediend via een app op je smartphone. Een slimme waterkoker kan handig zijn als je graag thee of koffie drinkt en de exacte temperatuur en kooktijd van het water wilt instellen.

Sage the Smart Tea Infuser

Sage the Smart Tea Infuser

11. Kledingstomer – Snel en eenvoudig strijken

Een stoomapparaat is een handig apparaat dat wordt gebruikt om kleding en stoffen op te frissen en kreukels te verwijderen. Het werkt op een vergelijkbare manier als een stoomapparaat, waarbij het water in het apparaat wordt verwarmd tot stoom en vervolgens uit een mondstuk wordt geblazen om de stof te bevochtigen en te ontspannen.

Met een kledingstomer kun je snel en gemakkelijk kreukels uit kleding en andere stoffen verwijderen zonder dat je een strijkplank of strijkijzer nodig hebt. Dit apparaat is ook handig voor delicate stoffen die niet gestreken kunnen worden, zoals zijde en kasjmier. Door het gebruik van stoom in plaats van hitte, voorkomt de kledingstomer schade aan de stof.

Steamery Cirrus No.2 Steamer

Steamery Cirrus No.2 Steamer

12. Slimme verlichting – voor het aanpassen van de sfeer in huis

Slimme verlichting kunnen worden bediend via een mobiele app of via spraakassistenten en stellen je in staat om de helderheid, kleur en sfeer van de verlichting in je huis aan te passen. Sommige systemen kunnen ook worden geprogrammeerd om op bepaalde tijden in- of uit te schakelen, wat handig kan zijn voor energiebesparing en beveiliging.

Philips Hue verlichting bedienen met je mobiel

Philips Hue verlichting bedienen met je mobiel

Bekijk ook:
Beste smart home systeem
Is jouw Smart Home echt veilig?
Ontdek alle mogelijkheden van smart home

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.