Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

kies voor natuurlijke materialen in huis
Meubels

Kies voor meubels van natuurlijke materialen in huis


Bij het vernieuwen van het interieur in huis zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een van deze factoren: de laatste trends op het gebied van interieurs. Kijk eens naar het aanbod aan tv-meubels en bijvoorbeeld kledingkasten bij verschillende woonwinkels, om een beeld te krijgen van hetgeen momenteel populair is onder consumenten. Wellicht valt je al snel op, dat het tegenwoordig gebruikelijk is om natuurlijke materialen terug te laten komen in huis. Dit doe je bijvoorbeeld door voor meubels van eikenhout te kiezen. Ook het gebruik van meubels met marmer(look) is hip, evenals de keuze voor betonnen elementen. Op welke manier verwerk jij momenteel natuurlijke materialen in huis? Het gebruik van natuurlijke materialen biedt verschillende voordelen.

Natuurlijke materialen hebben een stoere, warme uitstraling

Kijk eens naar de verschillende houten meubels van bijvoorbeeld de Haco woonwinkel. Veel van deze meubels hebben een hele warme uitstraling, door de diepe kleur van het hout. Vaak wordt het hout gecombineerd met een industrieel ogend frame van zwart metaal. Dit geeft een meubelstuk niet alleen een warme uitstraling, maar ook direct een stoer tintje. Het maakt dat de meubels zowel bij een modern, als een wat klassieker interieur passen. Eerder las je al dat eikenhout een goed voorbeeld is van een materiaal wat vaak gebruikt wordt in interieurs. Naast eikenhout kan ook grenen interessant zijn. Voordeel van grenen ten opzichte van klassiek eikenhout is het feit, dat de prijs van dergelijke meubels vaak iets lager ligt.

houten vloer houten keuken tafel

Duurzame kwalitatief goede houten meubels

Met de keuze voor houten meubels ga je voor duurzaamheid. Een belangrijk voordeel van kwalitatief goede houten meubels ten opzichte van goedkope alternatieven van bijvoorbeeld geperste platen is het feit, dat je kleine beschadigingen vaak nog relatief makkelijk kunt herstellen. Schuur het hout heel lichtjes, om de ontstane krassen en vergelijkbare beschadigingen te doen laten verdwijnen. Na het schuren van het hout kun je het meubelstuk opnieuw lakken. Alternatief voor het zelf herstellen van een houten meubelstuk, is het opnieuw laten spuiten hiervan. Er zijn verschillende meubelspuiterijen die je hierbij kunnen helpen.

Combineer robuuste houten meubels met een gietvloer

De robuuste houten meubels met metalen frame zijn goed te combineren met een andere trend van dit moment: de gietvloer. Een gietvloer biedt verschillende voordelen ten opzichte van een klassieke houten- of bijvoorbeeld PVC-vloer. Denk aan het feit dat een gietvloer heel hygiënisch is, als gevolg van het ontbreken van naden. Iets waarmee je wel te maken hebt bij een houten vloer of een vloer van PVC. In deze naden kan vuil achterblijven, wat je vaak niet verwijdert met een stofzuiger of dweil. Daarbij valt een gietvloer goed te combineren met vloerverwarming. Wie wil er geen warme voeten in de winter?

moderne industriele woonkamer inspiratie

Bekijk ook:
10x Houten bed
Houten keuken
10x Houten accenten in interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.