Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Soort lichtbron
Lampen

Maak je eigen lichtplan


Zoals in een eerdere blog aangegeven, hebben we voor onze nieuwe woning een lichtplan laten maken. Dit hebben we in overleg gedaan met een eigen architect. Veel mensen hebben nog nooit een lichtplan gemaakt en vinden ook dat het niet nodig is om er één te maken. Een lampje hier en een lampje daar zal voor velen voldoende zijn. Begrijpelijk ook wel, want het kost natuurlijk ook geld. Sterker nog, voor onze oude woning hadden wij ook geen lichtplan gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen lichtplan maken!

Lichtplan maken

Eigenlijk maken heel veel mensen onbewust al hun eigen lichtplan. Het bedenken en bepalen wat voor lamp in welke ruimtes en in welk gedeelte van bepaalde ruimtes terecht moeten komen. Door een lichtplan ook daadwerkelijk op papier te zetten, bijvoorbeeld op een plattegrond, heb je een veel beter overzicht. Bepaal wat voor soort verlichting je nodig hebt in huis. Naast basisverlichting, heb je bijvoorbeeld ook accent- en sfeerverlichting nodig. En op je werkplek of kantoor heb je ook weer andere verlichting nodig dan bij je eettafel in de keuken of bij je bank in de woonkamer.

lichtplan
Foto via B4design.nl

Lichtplan maken

Lichtplan maken

Lichtplan maken

Soort lichtbron

De soort verlichting heeft niet alleen te maken met soort lamp, zoals een wandlamp, plafondlamp, bureaulamp of een hanglamp. Ook de soort lichtbron speelt een hele belangrijke rol. Sterker nog, dat speelt misschien zelfs een belangrijkere rol. Voor je werkplek is het soms praktisch beter om te kiezen voor tl-buizen, terwijl dat natuurlijk niet geschikt is voor de slaapkamer. En bedenk ook of je gloeilampen wilt of juist energiebesparende led-lampen. Voor wat voor soort lichtbronnen er zijn kan je eens een kijkje nemen op Budgetlight.nl.

Soort lichtbron

e7e80491c2bf55798bf3d52b353dc45d

9c2130a40528da6e1bd91b965d819244

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.