Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Het kleine balkon van 4m2 van Isabelle
Balkon inspiratie

Het kleine balkon van 4m2 van Isabelle


Laatst kreeg ik de vraag van een lezer van mijn blog of ik ook wat meer inspiratie wilde delen voor de inrichting van kleine balkons. Begrijpelijk ook wel, want het kan een hele uitdaging zijn om een klein balkon in te richten. Veel mensen doen er zelfs helemaal niets mee omdat ze vinden dat het balkon tóch te klein is. Maar dat is super zonde, want ook hele kleine balkons kan je erg leuk en comfortabel maken.

Het kleine balkon van 4m2 van Isabelle

Het kleine balkon van 4m2 van Isabelle

Inrichten van klein balkon

Dat bewijst ook Isabelle LaRue, die in een super klein huurappartement woont gelegen in Upper East Side in New York. Daar zijn buitenruimtes sowieso erg schaars, dus Isabelle is super blij met haar mini balkon van 1.5 x 2.7 meter. Ze heeft dus slechts een oppervlak van 4m2! Voor haar is elke extra vierkante meter mooi meegenomen, als extra oppervlak voor haar klein appartementje. Ookal is het slechts voor een aantal maanden in een jaar. Haar doel was dan ook om haar klein balkonnetje in te richten in een gezellig en uitnodigende buitenruimte, die perfect is om daar te relaxen.

Het kleine balkon van 4m2 van Isabelle

Rieten matten

Om haar doel te bereiken heeft ze een aantal belangrijke elementen toegevoegd op haar balkon. Het eerste wat ze aan ging pakken was privacy. Om ervoor te zorgen dat ze genoeg privacy kreeg, heeft ze zowel aan de linker- als rechterkant rieten matten geplaatst als schutting. De voorkant heeft ze open gelaten, zodat ze zelf kon genieten van het uitzicht. De rieten matten geven niet alleen privacy, maar ook een natuurlijk zomergevoel.

Daarna pakte ze de vloer aan, door het leggen van een goedkoop buiten tapijt. Dit ziet er een stuk beter dan dat het lelijke beton onder haar voeten.

DIY loungebank

Je kunt natuurlijk niet relaxen op een balkon zonder zitmogelijkheid. Isabelle ging daarom voor een DIY loungebank, die ze helemaal zelf heeft gemaakt met kunststof bakken, multiplex, hoekvormen en overgebleven rieten matten. De zit- en sierkussens daarop maken de loungebank helemaal af. Nice!

Tegenover de loungebank is ingericht als een mini-mini tuin, met verschillende groene planten in potten en bakken. In het begin waren het hele kleine plantjes, maar in een jaar zijn ze super snel gegroeid.

Tot slot heeft ze ook balkonverlichting toegevoegd in de vorm van kaarjes en led-slingerverlichting, zodat ze ook lekker in de avond op het balkon kan chillen.

Het kleine balkon van 4m2 van Isabelle

Het kleine balkon van 4m2 van Isabelle

Bekijk ook deze kleine balkons:
Klein balkon inrichten met een budget van €500,-
Klein balkon als verlengde van de kleine woonkamer
Knus ingericht klein balkon
Klein balkon met patroontegels

Bron: Apartmenttherapy.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Anna
    15 januari 2017 at 23:54

    Dit vind ik een leuk balkon

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.