Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

linnenkast
Meubels

Linnenkast aanschaffen: hier moet je op letten


Een linnenkast is een veelzijdige kast omdat je hier jouw linnengoed, kleding, schoenen en dergelijke in kan opbergen. Daarom is een linnenkast ook onmisbaar in de slaapkamer. Naast dat een linnenkast dient als opbergruimte in de slaapkamer, is het ook een belangrijk stijlelement in deze ruimte. Wanneer je een nieuwe linnenkast aanschaft moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Welke dat zijn leggen wij je uit in dit artikel.

Het formaat van de kast
Voordat je naar een woonwinkel gaat om een nieuwe linnenkast te kopen, is het goed om na te gaan hoeveel beschikbare ruimte je hebt. Door de volledige beschikbare ruimte goed op te meten kun je makkelijker kijken welke kast geschikt is binnen die ruimte. Daarnaast is het ook goed om te bepalen hoeveel opbergruimte je nodig hebt en welke functies de kast verder moet hebben. Linnenkasten zijn namelijk te verkrijgen met verschillende soorten opties. Zo zijn er bijvoorbeeld kledingkasten waarbij er een spiegel in de deur zit of kasten waarin verlichting is ingebouwd.

Materiaalkeuze
Linnenkasten zijn ook verkrijgbaar in verschillende soorten materialen. Hierbij kan je denken aan eikenhout, steigerhout of MDF. Eikenhout is een sterke massieve houtsoort en daardoor een duurzaam materiaal. Steigerhout is een robuuster materiaal. MDF kan hoogwaardig worden afgewerkt en daardoor geschikt voor een hoogglans afwerking. Kledingkasten worden dan ook vaak gemaakt van MDF.

Wanneer je een houten kledingkast koopt is het verstandig deze regelmatig te onderhouden om de kast in een goede conditie te houden. Het onderhoudsproduct dat je wilt gebruiken is afhankelijk van de afwerking van het hout. Er zijn diverse afwerkingen te verkrijgen, zoals een olielaag, transparante laag, soft touch lak en een zijdeglans of hoogglans lak. Goed om te weten is dat de afwerking van het hout je kast ook al beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Linnenkast in verschillende stijlen
Nu je weet waar je op moet letten hoef je alleen nog maar te bepalen welke stijl kast het beste binnen jouw slaapkamer past. Linnenkasten zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende stijlen. Van een brocante look met veel details tot een modern en strak ontwerp. Met een linnenkast is vrijwel alles mogelijk, of je nu een schuifdeur of een draaideur wilt, of een grote of kleine kast. Wanneer je wat minder ruimte hebt is een schuifdeurkast of zweefdeurkast het makkelijkst omdat een draaideurkast extra ruimte inneemt om de deuren open te maken.

witte linnenkast

Bekijk ook:
15x Luxe badkamer
IKEA Stockholm kast
Bamboe vitrinekast van HKliving

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.