Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Landelijk interieur Modern interieur Scandinavisch interieur

Kleine landelijke villa met Scandinavisch modern interieur


De binnenkijker die ik deze week voor jullie in petto heb, heb ik weliswaar gevonden bij het Noorse Bo Bedra, maar het is een woning gelegen in ons eigen Zundert in Nederland. We gaan binnenkijken in de super leuk ingerichte woning van Patries van Hasselt. En Deense fotograaf Morten Holtum heeft de prachtige foto’s genomen.

kleine-landelijke-villa-scandinavisch-modern-interieur

kleine-landelijke-villa-scandinavisch-modern-interieur-2

kleine-landelijke-villa-scandinavisch-modern-interieur-3

Originele details

Patries woont in een kleine vrijstaande landelijke villa, met tóch nog een woonoppervlak van ongeveer 140m2, verdeeld over een begane grond en een bovenverdieping. Het is een heerlijk licht huis dat voorzien is van mooie karakteristieke details. In de woonkamer zie je bijvoorbeeld het mooie authentieke houten balken plafond, die volledig wit is geschilderd samen met alle wanden en kozijnen.

kleine-landelijke-villa-scandinavisch-modern-interieur-6

kleine-landelijke-villa-scandinavisch-modern-interieur-8

Scandinavisch modern interieur

De woonkamer zelf is niet heel groot, maar door de hoogte van de plafond en de open keuken, is het wel lekker ruimtelijk. Ook de glazen wand van de hal naar de woonkamer, draagt een steentje bij aan het ruimtelijk gevoel. Samen met de strakke moderne witte keuken, kan je dus ook zeggen dat het interieur een modern tintje heeft. Of misschien nog beter, een modern Scandinavisch tintje. Want veel elementen doen toch ook echt denken aan Scandinavische interieurs.

kleine-landelijke-villa-scandinavisch-modern-interieur-5

kleine-landelijke-villa-scandinavisch-modern-interieur-7

kleine-landelijke-villa-scandinavisch-modern-interieur-4

Fijne tuin

Vanuit de keuken heb je direct toegang tot de fijne achtertuin, waar het in de lente en zomer heerlijk vertoeven is. Het lijkt me heerlijk om aan de stoere betonnen tafel te ontbijten of te lunchen. De gespannen zonnedoek zorgt er in ieder geval dat je in de schaduw kunt zitten.

kleine-landelijke-villa-scandinavisch-modern-interieur-10

Door het gehele huis, zowel beneden in de woonkamer en keuken, als boven in de slaapkamers, ligt een sfeervolle houten vloer. Het hout geeft extra gewicht aan het lichte heldere interieur.

Op de bovenverdieping vind je dus de slaapkamers. Daar heb je te maken met het prachtige hoge plafond door het puntdak. En ook hier zijn de houten balken goed zichtbaar en wit geschilderd. De touwlamp van Christien Meindertsma komt hierdoor heel mooi tot z’n recht.

kleine-landelijke-villa-scandinavisch-modern-interieur-11

kleine-landelijke-villa-scandinavisch-modern-interieur-9

Bron: Bo-bedre.no | Fotografie: Morten Holtum

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Sanne
    21 januari 2016 at 22:17

    Mooie foto’s! vind het erg mooi de combi die ze gemaakt hebben met modern en landelijk. Wij zijn zelf onze woonkamer ook aan het opknappen. Ik heb dan wel niet zoon landelijk mooi huis maar toch. Ik probeer met de meubels ook een combi te maken met modern en landelijk. Vind het geweldig. Ik heb laatst nog een mooie salontafel gekocht. Ben er helemaal weg van. Langzaam stukje bij beetje word het steeds meer een geheel. Ik ben veel bezig met het stylen en doe dan ook graag inspiratie op 🙂

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.