Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Interieur


Interieur, wat is dat eigenlijk?

Waar denk jij aan als je aan interieur denkt? Dat zal per persoon vaak verschillen. De een denkt aan de binnenkant van een auto en de ander denkt de binnenkant van een huis. In dit geval zijn beide correct. Interieur is namelijk een algemeen woord voor de binnenkant van een object. Je kan interieur dus gebruiken voor een auto, een huis, een kantoor, een vergaderruimte, een vliegtuig, noem maar op. Als het maar gaat om de binnenkant daarvan.

Interieur vs. Exterieur

Het tegenovergestelde van interieur is exterieur. Omdat interieur de binnenkant van een object betekent, betekent exterieur uiteraard de buitenkant van een object. Bij een auto bijvoorbeeld behoren autolak en een autoband tot het exterieur.

Interieur van een huis

Op deze website hebben we het uiteraard over het interieur van een huis. Met andere woorden: de inrichting van een huis. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld het meubilair van de keuken, de badkamer, de slaapkamer, de woonkamer, eigenlijk alles wat te vinden is binnen het huis.
Het is belangrijk dat je ervan bewust bent dat er heel veel bij een interieur komt kijken. Je huis is de thuisbasis van jou, de plek waar je terug kan trekken na een zware werkdag en de plek waar je privacy hebt. Kortom, je moet je goed voelen bij het interieur van je huis.

Interieur stijl

Een interieur kan verschillende stijlen hebben. Je kan een modern interieur hebben, een landelijk interieur, een klassiek interieur, een industriële interieur of zelfs een mix van verschillende stijlen interieurs. Aan jou de keus. Wat voor interieur stijl vind jij mooi? Bij wat voor interieur stijl voel jij je goed? Het is aan te raden om hier over na te denken voordat je roekeloos meubilair uit gaat zoeken in de woonwinkels.

Interieur ideeën

Vaak hebben mensen geen idee wat voor interieur ze willen hebben. Dat is ook niet heel gek, gezien de vele keuzes die er tegenwoordig zijn. Je moet geïnspireerd worden door interieur ideeën. Interieur ideeën kan je vinden in tijdschriften of boeken bijvoorbeeld, maar internet is het meest ideaal. Het is gratis en je hoeft het niet op te bergen. Op deze website vind je boordevol interieur ideeën. Klik aan de rechterkant onder de categorieën voor welke ruimte in je huis je geïnspireerd wilt worden.

Interieuradvies

Vind je het erg lastig om het juiste interieur te vinden die helemaal bij jou past? Er zijn tegenwoordig genoeg professionals die je hierbij kunnen helpen. Een interieurstylist of interieurarchitect kunnen je interieuradvies geven. Een goede interieurstylist of interieurarchitect hebben een goed gevoel van wat mooi is en wat bij elkaar past. Bovendien hebben ze ook verstand van de esthetische en praktische kanten van een interieur.

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.