Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Modern interieur

Het interieur van deze traditionele siheyuan uit Peking is niet zoals je verwacht!


Een siheyuan een traditioneel complex uit China (voornamelijk Peking) bestaande uit vier gebouwen, rond een centraal pleintje, en omgeven door een muur. De gebouwen werden voornamelijk gebruikt als woningen voor meerdere gezinnen, werkplaatsen en winkeltjes. Steeds vaker maken oude siheyuan complexen plaats voor moderne architectuur.

Arch Studio kreeg juist de opdracht om de traditionele siheyuan te renoveren, met behoud van de traditionele gevels, gecombineerd met een moderne interieur inrichting die past bij de moderne standaarden. Ze hebben het project Twisting Courtyard house genoemd, die na renovatie gebruikt wordt als woning of hostel, maar de verschillende ruimtes rondom de binnenplaats kan ook verhuurd worden voor publieke evenementen, vergaderingen of feestjes.

Mix van traditioneel en nieuw

De traditionele daken met de super mooie dakpannen zijn het meest typerend voor de traditionele siheyuan architectuur. Deze zijn dan ook volledig gerestaureerd en goed bewaard gebleven. De gevels zijn gemoderniseerd met behulp van mooie grijze stenen, houten latten en grote glazen wanden. De grijze stenen zijn ook gebruikt voor de paden in de binnenplaats, die zelfs doorlopen binnen in het interieur. Dit hebben ze gecombineerd met mooi en warm eiken hout, wat onder andere terugkomt in de gevels, maar ook in de meubels. Ook de houten structuur van de siheyuan is goed gerestaureerd. Binnen zijn de houten balken bijvoorbeeld nog goed zichtbaar.

Opvallend zijn de golvende vloeren, die gebruikt worden om binnen- en buitenruimtes op verschillende hoogten te verbinden. Het gevoel van een continue stroom van buiten naar binnen wordt versterkt door de manier waarop de grijze bakstenen paden naadloos naar boven lopen over de muren en daken. Dit levert een heel bijzonder effect op.

Fotografie: Wang Ning, Jin Weiqi

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.